Adalet Bakanlığı ve CTE 15 Bin Kamu Personeli Alımında KPSS Şartı Düşebilir

Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin 2019 yılı memur alımlarında KPSS şartı düşebilir. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alım ile ilgili önemli değerlendirme haberimizde.

Adalet Bakanlığı ve CTE 15 Bin Kamu Personeli Alımında KPSS Şartı Düşebilir

Adalet Bakanlığı ile CTE 15 bin kamu personeli alımı KPSS şartı ile ilgili değerlendirme.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 15 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi. Bakan Gül 2ün yaptığı açıklamanın ardından 15 bin personel alımı ilanı beklenmeye başladı.

TÜM KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Lisans, ön lisans ve lise mezunu adayların girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavlarının sonuçları açıklandı. Tüm sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 2018 KPSS ile memur alımları beklenmeye başladı.

ADALET BAKANLIĞI 5, CTE 10 BİN ALIM YAPACAK

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Şaban Yılmaz, geçtiğimiz hafta TBMM 'de bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada CTE bünyesine 2019 yılında 10 bin personel alımı yapacaklarını söyledi. En az lise mezunu adaylar arasından, infaz koruma memuru, katip, şoför, destek personeli, sağlık memuru, teknisyen, kaloriferci ve aşçı gibi kadrolara 10 bin personel alınacak. Kalan 5 binlik alım ise Zabıt katibi, mübaşir, icra katbii, hizmetli ve mübaşir gibi kadrolara yapılacak.

KPSS ŞARTI DÜŞSÜN TALEBİ

2018 KPSS'ye giren ön lisans adayları adeta şokla karşılaştı. Standart sapmanın düşük olduğu, sınava giren sayısının oldukça azalması nedeniyle puanlar önceki yıllara göre daha düşük geldi. Öte yandan lise KPSS'de de 70 'in altında alan çok aday var. Adalet Bakanlığı ve CTE 'nin alımlarında ise KPSS 70 şartı var. Adaylar KPSS şartının düşmesini istiyor.

SINAVA GİREN KİŞİ SAYISI DÜŞTÜ

2016 lise KPSS'ye 3 milyondan fazla kişi girmişti. 2018 KPSS'ye ise 1 milyona yakın kişi girdi. 2016 ön lisans KPSS'ye ise 1 milyon 300 bin civarı kişi girmiş, 2018 KPSS'ye ise 800 bine yakın kişi girdi.

KPSS PUAN ŞARTI DÜŞEBİLİR

Sınavlara giren kişi sayısının azalması ve standart sapma nedeniyle puanların önceki yıllara göre düşük geldi. Adalet Bakanlığı ile CTE 'nin 2018 yılı alımlarında ise mülakata yeteri kadar aday çağrılmadı. Birçok adliye yeterli sayıda aday çağıramadı ve taban puan 70 'e kadar düştü. 

Hem KPSS'ye giren aday sayısının azlığı, hem de 2019 yılında daha fazla alım olması nedeniyle KPS Taban puan şartı düşebilir. 2019 yılında bu konu gündeme gelebilir.

SİZCE KAÇ OLMALI?

Sizce Adalet Bakanlığı ile CTE alımında KPSS puan şatı kaç olmalı? Taleplerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

İLAN YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara