40 Bin POMEM-PÖH ve Bekçi Alımı Yapılacak-İşte Beklenen İlan Tarihleri

Polis Akademisi Başkanlığı koordinesinde EGM, 2019 yılında en az lise mezunu adaylar arasından 40 bin POMEM-PÖH ve bekçi alımı yapılacak. Peki ilanlar ne zaman yayımlanacak? Cevaplar haberimizde.

40 Bin POMEM-PÖH ve Bekçi Alımı Yapılacak-İşte Beklenen İlan Tarihleri

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine 40 bin POMEM-PÖH-Bekçi alınacak.

2019 yılında Emniyet Genel Müdürlüğüne Polis Akademisi Başkanlığı koordinesinde en az lise mezunu adaylar arasından 40 bin polis ve bekçi alımı yapılacak. Söz konusu alım için açıklamalar geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan gelmişti. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde 40 bin alımı değerlendirdik. 

BAKAN SOYLU'NUN AÇIKLAMASI

Temmuz ayında açıklama yapan Bakan Soylu şu ifadeleri kullanmıştı:

"Özellikle 15 Temmuz ve arkasındaki hain yapılanmanın güvenlik birimlerimizde yarattığı tahribatı kapatıp artıya geçmeye çalışıyoruz. Emniyet teşkilatımızdaki personel sayımıza 15 Temmuz sonrasındaki süreçte ülke genelinde 68 bin 779 yeni polis ekledik. Yalnız İstanbul'da 17 bin 465 polis arkadaşımızı göreve başlattık. Bugün 21. dönem mezunlarımızla birlikte bu yıl için 18 bin 426 evladımız emniyet teşkilatımıza katılmış olacak. Yıl sonuna kadar 25 bin 500 kişilik daha alım planlıyoruz. İnsallah önümüzdeki yıl da 35 bin yeni öğrenci alacağız."

10 BİN BEKÇİ ALIMI İÇİN KADRO İHDASI YAPILDI

10 bin bekçi alımı için kadro ihdası geçtiğimiz hafta yaptıç EGM 'ye yapılan kadro ihdasının ardından ilanın yayımlanması bekleniyor. İlanın 2018 yılında yayımlanmaması bekleniyor. Zira 7 bin bekçi alımı henüz sonuçlar açıklanmadı. Sonuçların açıklanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni bekçi alımı için ilanın yayımlanması bekleniyor. İlanın Şubat 2019 'da yayımlanması bekleniyor. İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

30 BİN POLİS ALIMI

Polis Akademisi'ne 30 bin POMEM polis alımı yapılacak. 2018 yılında yapılacak polis alımları için dağılımın şu şekilde olması bekleniyor:

20 bin POMEM polis memuru alımı.

10 bin Polis Özel Harekat Alımı.

POMEM ALIMI

20 bin POMEM polis alımı en az ön lisans mezunu adaylar arasından yapılacak. Ön lisans mezunlarından en az 70 KPSS şartı istenirken lisans mezunları için 60 KPSS şartı isteniyor. 30 yaşını geçmemiş adaylar arasından yapılacak polis alımına kadın erkek adaylar başvuru yapabilecek.

PÖH ALIMI

2016 yılında yapılan 10 bin PÖH alımından sonra hala alım yapılmadı. 30 bin POMEM alımında ise 10 bin kadronun PÖH'e ayrılması bekleniyor. En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin.

İLAN TARİHLERİ

Bekçi alımı için 2019 yılının ilk iki ayında ilan gelmesi beklenirken 24. dönem POMEM'in Şubat-Mart, 25. dönem POMEM'in Temmuz-Ağustos, 26. dönem POMEM alımının ise Kasım-Aralık döneminde yapılması bekleniyor.

İLANLAR BU SİTEDE YAYIMLANACAK

POMEM-PÖH ve bekçi alım ilanı yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN