3 Dakikada Taşeron İşçilerin Sıkıntısı

Taşeronda sorunlar bitmiyor. Kadroya alınmayan 50 binden fazla işçi, kadroya alınan ama haklarında iyileştirme yapılmayan işçiler ciddi şekilde mağdur ediliyor.

3 Dakikada Taşeron İşçilerin Sıkıntısı

Kadro alan ve alamayan taşeron işçilerin ciddi şekilde öağduriyetleri devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçi iken, kamu bünyesine 4/D'li sürekli işçi olarak alınan taşeron işçiler, mali ve sosyal hakların birçoğundan faydalanamıyor. Sürekli olarak dile getirilmesine rağmen bu mağduriyetler devam etmektedir.

Ciddi mağduriyetlerin başında maaş sorunu var. İşçiler halen kamuya geçmeden önceki toplu sözleşmeye tabi olarak çalışıyor ve yüksek enflasyon altında iddi şekilde eziliyor. Kamuya alınan taşeron işçilerin de, kamudaki kadrolu işçiler gibi toplu sözleşmeye dahil edilmesi çabaları da sonuçsuz kaldı ve işçiler sözleşme süresi bitene kadar eski TİS'e bağlı olacaklar.

Kadroya geçen işçilerin yanı sıra Kamu İktisadi Teşebbüslerinde 50 binden fazla işçi kadroya alınmadı.

ÖMER FETHİ GÜRER SÜREKLİ DİLE GETİRİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM başta olmak üzere fırsatını bulduğu tüm platformlarda taşeron sorununu dile getirmektedir. Biz de Kamubulteni.com olarak Sayın Fethi Gürer 'in taşeron konuşmalarını derledik ve taşeron işçilerin seslerinin duyulması için bu haberimizi kaleme aldık.

Taşeronda sıkıntı 3 dakika ile anlatılamaz ama yine de elimizden geldiğince taşeron işçilerin sesini duyurmaya çalıştık.

Siz de haber yapmamızı, sesinizi duyurmamızı istediğiniz taşeronda yaşadığınız mağduriyetleri aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TAŞERON HABERLERİ KAMUBULTENİ.COM 'DA. ANBEAN TAKİP ETMEK İÇİN KAMUBULTENİ.COM 'UN MOBİL UYGULAMASINI ÜCRETSİZ İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara