Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Sonuçları (YÖKDİL Sınav Sonuçları) için Tarih Netleşti

Yükseköğretim Kurumları sınavına ait sorular ve cevap anahtarlarının yayımlanmasının ardından, 3 Kasım'da sınav heyecanı yaşayan binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman duyurulacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından 3 Kasım'da uygulanan YÖKDİL için adaylar 13 Eylül ile 23 Eylül 2019 tarihleri arasında sınav başvurusu yapmış, ilgili tarihlerde herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylar için ÖSYM tarafından geç başvuru sayfası açılmış ve adaylar bu geç başvuru sayfasından geç başvuru ücr

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Sonuçları (YÖKDİL Sınav Sonuçları) için Tarih Netleşti

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı Sonuçları (YÖKDİL Sınav Sonuçları) için Tarih Netleşti

Yükseköğretim Kurumları sınavına ait sorular ve cevap anahtarlarının yayımlanmasının ardından, 3 Kasım'da sınav heyecanı yaşayan binlerce aday sınav sonuçlarının ne zaman duyurulacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından 3 Kasım'da uygulanan YÖKDİL için adaylar 13 Eylül ile 23 Eylül 2019 tarihleri arasında sınav başvurusu yapmış, ilgili tarihlerde herhangi bir nedenle başvuru yapamayan adaylar için ÖSYM tarafından geç başvuru sayfası açılmış ve adaylar bu geç başvuru sayfasından geç başvuru ücret farkını da ödeyerek işlemlerini tamamlamıştı. 3 Kasım'da uygulanan sınava ait sorular ve cevap anahtarı bugün ÖSYM'nin resmi sayfasından açıklandı.

Adaylar, sınav soruları ve cevap anahtarının tamamına 10 gün boyunca ais.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişim sağlayabilecek. Sınava girmeyenler ise sınav soruları ve cevap anahtarının yüzde 10'una erişim sağlayabilecek. ÖSYM'ninsınav takvimine göre YÖKDİL sınav sonuçları için adaylar 28 Kasım 2019 tarihine kadar beklemek durumunda

YÖKDİL sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden 28 Kasım 2019 tarihinde ilan edilecek. Sınava ait diğer gelişmeleri takip etmek, son dakika haberleri, iş haberleri ve ekonomideki gelişmeleri yakından izlemek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

ÖSYM'DEN BUGÜN YAPILAN DUYURUDA ŞU İFADELER YER ALMIŞTI:

03 Kasım 2019 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (2019-YÖKDİL) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 04 Kasım 2019 tarihinde saat 16.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI