YÖKDİL Sınav Giriş Yerleri Belli Oluyor! İşte YÖKDİL Sınav Takvimi

YÖKDİL sınavı için geri sayım sona eriyor. 35 sınav merkezinde uygulanacak YÖKDİL için sınav giriş yerleri ve diğer detaylar YÖK tarafından açıklanacak. Sınav tarihi, sınavda dikkat edilmesi gerekilen konular, sınav soru sayısı ve diğer detaylar kamu haberlerinin merkezi kamu bülteni haber sitesinde.

YÖKDİL Sınav Giriş Yerleri Belli Oluyor! İşte YÖKDİL Sınav Takvimi

YÖKDİL Sınav Giriş Yerleri Belli Oluyor!

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı için geri sayım sona eriyor. 10 Mart 2019 tarihinde uygulanacak sınava girmeye hak kazanan adaylar, sınav giriş belgelerini 4-9 Mart 2019 tarihleri arasında kontrol edebilecek. YÖKDİL ile ilgili Yükseköğretim Kurulu'ndan 'YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir.' ifadeleri yer alan bir duyuru yayımlanırken, ilgili sınavın 10 Mart'ta uygulanacağı, başvuru kılavuzu ve diğer bilgilere, http://yokdil.yok.gov.tr/yokdil_sinav_kilavuzu_20190130.pdf adresinden erişilebileceği belirtildi. YÖKDİL 35 sınav merkezinde uygulanacak. YÖKDİL'in uygulanacağı sınav merkezleri aşağıdaki gibi olacak: 

SINAV SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇ SORU SORULUYOR?

YÖKDİL 10 Mart Pazar günü saat 14.00'te tek oturumda uygulanacak. Adaylara, çoktan seçmeli 5 cevap şıklı 80 soru sorulacak. Adaylar sınavda yapacakları işaretlemeler ve yazılar için yanlarında siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi getirmek durumundalar.  Sınav giriş belgeleriyle ilgili yapılan bilgilendirmede 'Sınav Giriş Belgeleri, yokdil.yok.gov.tr adresi üzerinden, sınav takviminde belirtilen tarih aralığında adayların erişimine açılacaktır. Sınav Giriş Belgesinin renkli veya siyah beyaz çıktısı alınabilir. Adaylar, bu belgelerin yazıcıdan dökümünü alırken belge üzerindeki tüm alanların görünür olmasına dikkat etmelidir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. Adayın sınava gireceği binayı, adres bilgisini teyit etmek amacı ile sınav gününden önce gidip görmesi sınav günü adaya kolaylık sağlayacaktır. Sınav Giriş Belgesi adayların adreslerine gönderilmeyecektir.' ifadelerine yer verildi.