Üniversiteli Öğrencilere Günlük 67 TL ile İş: İŞKUR SÇP Kura Çekimi Yapıldı

Üniversite öğrencilerine günlük 67 TL ödeme ile 3 aylık geçici iş imkanı sağlanacak. 200 binden fazla kişinin başvuru yaptığı program için kuralar çekildi.

Üniversiteli Öğrencilere Günlük 67 TL ile İş: İŞKUR SÇP Kura Çekimi Yapıldı

Son dakika: SÇP sonuçları açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'un aktılımı ile  MEB Şura Salonu'ndaki kura töreni gerçekleşti ve SÇP sonuçları açıklandı. 

Yürülüğe konulan projeler hakkında konuşan Bakan Selçuk, "Staj yapan, mesleki eğitim gören çırak ve öğrencilere ücret desteği sağlıyoruz. Fen ve mühendislik bilimlerinde eğitim alan son sınıf üniversite öğrencilerimize teknoparklarda, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında uygulamalı eğitim alması durumunda ücret desteği veriyoruz. Teşviklerimizde de gençlere özel düzenlemeler getirdik. Prim ve vergilerin tamamını ödediğimiz 'İlave İstihdam Teşvikimizden' yararlanma süresini, gençlerimiz için 18 aya çıkardık. Bunun yanı sıra 2020 yılı sonuna kadar gençlerin istihdam edilmesi durumunda sosyal güvenlik primi işveren payını 24 ila 54 ay arasında karşılamaktayız." dedi

Bakan Selçuk açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"2007-2018 yılları arasında 28 AB ülkesinde genç istihdamı toplamda 3,6 milyon azaldı. Aynı dönemde Türkiye'de ise 622 bin gencimizi istihdama kazandırdık. Böylece, gençlere istihdam oluşturma noktasında hem OECD hem de AB ülkeleri arasında birinci sıraya yükseldik. Benzer başarıyı üniversite mezunlarımızda da gösteriyoruz. 2007-2018 döneminde Türkiye, yükseköğretim mezunu iş gücünü ve istihdamını en fazla artıran ülkelerden biri oldu. 2007'de 3,1 milyon olan üniversite mezunu iş gücümüz, 2018'de 7,6 milyona, 2,9 milyon olan üniversite mezunu istihdamımız 6,7 milyona çıktı."

GÜNLÜK 67 TL

Hayata geçirdikleri Sosyal Çalışma Programı'nın Cumhurbaşkanlığının İcraat Programları içinde yer aldığını anımsatan Selçuk, programlarla gençlere hem çalışma disiplini kazandırmayı hem de sosyal sorumluluk bilinci aşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Bakan Selçuk, programı gençlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarladıklarını ve Türkiye'ye özgü yeni bir model olarak hizmete sunduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Programlarla, doğanın ve kültürel mirasımızın korunmasından restorasyon çalışmalarına, kütüphanelerin bakımından kamuda sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesine, tarımdan spor aktivitelerine kadar pek çok alanda gençlerimizin enerji ve yeteneklerinden istifade edeceğiz. Böylelikle, gençlerimiz iş hayatına atılırken, takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme ve problem çözme gibi sosyal becerilerini geliştirecekler."

3 AYLIK ÇALIŞACAKLAR

Temmuz Ağustos ve Eylül aylarında öğrenciler geçici olarak çalışacak. Bakan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Üniversitelilerin kendilerine de zaman ayırabilmeleri için bu uygulamalar haftada 3 gün olarak gerçekleşecek. Gençlerimize her gün için 67 lira ödeme yapacağız. Bu ödemeden dolayı öğrencilerimizin almış olduğu KYK bursları ve öğrenim kredileri de kesintiye uğramayacak. Ayrıca genel sağlık sigortalarının yanı sıra gençlerimizin emekliliğine etki edecek olan SGK prim ödemelerini de biz yapacağız."

Bakan Selçuk, programlara 200 binden fazla üniversite öğrencisinin başvurduğunu bildirerek, "Gençlerimizin programa ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etti. İnşallah bugün 20 bin gencimizi kurumlar tarafından açılmış olan programlara merkezi kurayla yerleştireceğiz." dedi.

SONUÇ SAATİ

Kura çekimi gerçekleşti ve sisteme yükleniyor. Sonuçlar saat 21.00 'da İŞKUR resmi sayfasından duyurulacak.

SONUÇLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN