Suriyeli Çocuk LGS'de Tam Puan Aldı

Suriye 'deki iç savaştan kaçıp Türkiye 'ye gelen Muhammed Halil. LGS 'de tüm soruları doğru cevaplayarak tam puan aldı.

Suriyeli Çocuk LGS'de Tam Puan Aldı

Suriyeli çocuk LGS 'de birinci oldu.

Suriye 'de devam eden  iç savaş nedeniyle Türkiye 'ye gelen pek çok çocuktan biri  olan Muhammed Halil. Haziran ayı başında Liselere Giriş Sınavına girdi. Muhammed Halil, sınavda tüm sorulara doğru cevap verdi. 

Savaştan kaçıp Türkiye 'ye geldiklerini söyleyen aile,  önce Gaziantep'e yerleştiklerini söyledi. Daha sonra  Kilis'in eğitiminin iyi olduğunu öğreninen aile, buraya geldi.

Hocalarının da destek verdiği başarılı çocuğun netleri artmaya başladı. Halil, denemelerde 480 puana kadar ulaştığını ifade ederek şunları söyledi.

"6. sınıfta Mehmet Avcu hocamla tanıştım sağ olsun bana çok yardımcı oldu. Gerektiğinde eve gelip beni çalıştırdı. Sağ olsun çok emeği var üzerimde. 7. sınıfa geçtiğimde 'şu kadar puan alırsan şuraya gidersin' gibi sınavla ilgili bilgiler almaya başladım. Sonra 8. sınıfa geçtim ve orada bayağı değiştim. Benim için çok önemli bir yıldı, çünkü çok fark yapmıştım. Sınavlara çalışmaya ilk başladığımda bayağı zayıftım hatta 300 puan alacak kadar kötüydüm. Sonra yavaş yavaş kolay yayınlardan, zor yayınlara geçmeye başladım. Okulda girdiğim ilk denemede birinci oldum bu da beni çok motive etti"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA