Spor Bakanlığı 3 Bin 243 İşçi Alımı Sonuç, Kura ve Sözlü Mülakat Tarihleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı 3 bin 243 kadrolu işçi alımı başvuruları başladı. Peki işçi alımı kura çekimi ne zaman? Sözlü mülakatlar ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Spor Bakanlığı 3 Bin 243 İşçi Alımı Sonuç, Kura ve Sözlü Mülakat Tarihleri

Spor Bakanlığı kadrolu işçi alımı kura ve sonuç açıklama tarihi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı , en az ilkokul mezunu kadrolu 3 bin 243 işçi alımında başvurular bugün başladı. Başvuru adımları ve başvuru şartları için Tıklayın

Başvuruların başlaması ile birlikte binlerce aday, GSB bünyesinde işçi olmak için başvurusunu yaptı. Başvurularını yapan ve yapacak olan adaylar , kura çekiminin ne zaman yapılacağını , kura çekiminin ardından sözlü mülakatların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde kura tarihini , sonuç açıklama ve sözlü mülakat tarihlerine haberimizde yer verdik.

GSB 'den yapılan açıklamada kura ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

  • Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların, kura çekim yeri ve tarihleri daha sonra Bakanlığımız internet sitesinde yayımlanacaktır. Kura çekimi noter huzurunda yapılacaktır. Adaylar istemeleri halinde kura çekimini izleyebilecektir. Tüm başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 (Dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.
  • Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacaktır.

Kura 27 Şubat günü yapılacak. Kura sonuçları açıklandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Mobil uygulamamızı indirin sonuçlardan ilk sizin haberiniz olsun.

SÖZLÜ MÜLAKAT

Sözlü mülakatlar hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kura çekimi sonrası belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edeceklerdir. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlığımız (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Adaylar, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekmektedir.

Sözlü sınavda adaylar; 
•    Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı cevap, 
•    Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacaktır. 

Sözlü mülakat tarihleri , Spor İl Müdürlükleri tarafından belirlenecektir. 

Mülakat tarihleri ve duyurusu geldiği anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN