POMEM Polis Alımı İçin Adaylara Önemli Uyarılar

POMEM mülakatları için adaylara önemli uyarılar Kamubulteni.com 'dan geldi. Sözlü mülakat esnasında başarı puanı için uyarılar haberimizde.

POMEM Polis Alımı İçin Adaylara Önemli Uyarılar

Polis Akademisi 23. dönem POMEM mülakatları için geri sayım sona eriyor.

23. dönem POMEM kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı bünyesine en az ön lisans mezunları arasından 10 bin kadın-erkek polis memuru alımı yapılacak. 8 bin lisans ve 2 bin ön lisans polis adayı alımı için spor aşaması geçtiğimiz Kasım ayında yapıldı. Kasım ayında spor ile ön sağlık aşamalarının yapılmasının ardından on binlerce polis adayı sözlü mülakat aşamasını beklemeye başladı.

Sözlü mülakatlar için tarih henüz belli değil. Ancak Akademi kaynakları, 10 bin polis alımı için sözlü mülakatların Aralık ayının son haftasında başlayacağı bilgisini verdi. Mülakatlar için duyurunun önümüzdeki hafta gelmesi bekleniyor. Sözlü mülakat yer ve tarih bilgisi yayımlandığı anda Kamubulteni.com 'da olacak. Bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni mobil uygulamasını indirin.

MÜLAKATLAR İÇİN ÖNEMLİ UYARI

POMEM mülakatlarında adaylara puan verilirken sadece sorulan sorulara değil, sorulara verilen cevap şekline, duruş, ifade ediş, ciddiyet ve kılık kıyafet gibi faktörlere de önem verilir. 

POMEM mülakatlarında soruları bilmek adaylara 20 puan kazandırır. Sorulan soruları kavrayabilmek ve karşısındakine açıklamak adaylara 20 puan kazandırır. Komisyon karşısında duruş ve konuşurken ikna kabiliyeti adaya 20 puan kazandırır. POMEM mülakatına ilk girdiğinde kart çekerken duruşu rahatlığı ve kart seçerken tereddüt yaşayıp yaşamadığına 20 puan verilir.  Son 20 puan ise komisyon üyelerinin takdirinde.

Sorunun cevabı yanlış olsa bile konuşma tarzınız, kendinizden emin duruşunuz mülakatı kazanmanıza katkı sağlayacaktır. 

POMEM'DE DAHA ÖNCE SORULAN SORULAR

Mülakat duyurusu ve yeni POMEM açıklaması geldiği anda bildirimle haberdar olmak için;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubu için >>>>TIKLAYIN