POMEM Mülakatları Başladı

Polis Akademisi Başkanlığı 23. dönem POMEM 10 bin polis alımı mülakatları başladı.

POMEM Mülakatları Başladı

POMEM mülakatları başladı.

23. dönem POMEM 10 bin polis alımı mülakatları başladı. Türkiye genelinde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde düzenlenen POMEM Mülakatları Şubat ayının ilk haftasına kadar devam edecek. 

50 binden fazla lisans ve ön lisans mezunu polis adayının gireceği POMEM mülakatlarının sonucunda adaylar POMEM'lerde polis memuru olmak için eğitim görecek.

KADIN-ERKEK DAĞILIM

23. dönem POMEM kapsamında en az ön lisans mezunu adaylar arasından 10 bin polis alımı yapılıyor. 7200 'ü erkek, 800 'ü kadın adaylar arasından olmak üzere 8 bin lisans mezunu, 1800' ü erkek, 200 'ü kadın olmak üzere toplamda 2 bin ön lisans mezunu polis alımı yapılacak.

MÜLAKAT SORULARI

POMEM mülakatları ile ilgili şu detay yer almaktadır:

Adayların psikolojik yeterliliği; duygusal dengesizlik, dışa dönüklük, uyumluluk, sorumluluk, açıklık ve adayın polislik mesleğine istekli olması kıstaslarına göre psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu üye tarafından değerlendirilir ve bu değerlendirme mülakat komisyonu ile paylaşılır. Adaylara, Başkanlıkça belirlenecek soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,

b) Kendisinden istenileni kavrama,

c) Özgüveni,

ç) İfade etme yeteneği,

d) Beden dilini kullanma becerisi,

olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

POMEM mülakat soruları için TIKLAYIN

Siz de aşağıdaki yorum kısmından POMEM mülakatında size sorulan soruları yazın ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapın.

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI VE YENİ POMEM DUYURULARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN