POMEM Mülakatında Değişiklik

Son dakika haberi: Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında POMEM mülakat komisyonunda bazı değişiklikler yapıldığı bildirildi.

POMEM Mülakatında Değişiklik

POMEM'lere polis alımında ikinci değişiklik.

Polis Akademisi POMEM polis alımında yaş şartı değişti. Yaş şartı değişiklik için Tıklayın

POMEM 'lere polis alımında diğer değişiklikte ise mülakat komisyonunda bazı değişiklikler yapıldı. Yayımlanan yönetmelikte değişiklik şu şekilde verildi:

Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlık” ibaresi “İçişleri Bakanı” olarak ve aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur. İçişleri Bakanınca üyeler arasından biri başkan olarak görevlendirilir. İhtiyaca göre aynı usulle birden fazla mülakat sınav komisyonu kurulabilir.”

ESKİ YÖNETMELİK

Eski yönetmelik ise şu şekildeydi:

"Mülakat sınav komisyonu; birinci veya ikinci sınıf emniyet müdürünün başkanlığında, iki şube müdürü seviyesinde emniyet müdürü, bir öğretim elemanı ile psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu bir kişiden oluşur."

Pomem mülakat soruları için TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara