PAEM Sınav ve Sonuç Takvimi Açıklandı

Son dakika haberi: Polis Akademisi Başkanlığı, yayımladığı duyuruda PAEM komiser yardımcısı alımı sınav ve sonuç takvimini duyurdu.

PAEM Sınav ve Sonuç Takvimi Açıklandı

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan PAEM duyurusu geldi.

Akademi resmi internet sayfasından yayımlanan duyuruda,  polisler arasından yapılacak komiser yardımcısı alımı için sınav takvimine yer verildi.

Polis Akademisi Başkanlığı 'ndan yayımlanan duyuru ve PAEM takvimi şu şekilde;

Emniyet Teşkilatı Mensubu Adayların (Polis Memuru, Başpolis Memuru, Kıdemli Başpolis Memuru) girecekleri İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanlığı ve Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanan "Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) İlk Derece Amirlik Eğitimi (Emniyet Mensubu) Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı Yapılmasına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde gerçekleştirilecek yazılı sınav, aşağıda belirtilen sınav takvimine göre yapılacaktır.
 

TARİH TARAF İŞİN TANIMI
15-23.11.2018 ÜNİVERSİTE Sınava girecek ADAY’ların yazılı sınav  internet kayıt  işlemlerinin alınması. (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/)
10-15.12.2018 ÜNİVERSİTE Sınav giriş belgelerinin ADAY’ların erişimine açılması.
(https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/)
16.12.2018 ÜNİVERSİTE Sınavın tek oturum halinde gerçekleştirilmesi.
17-19.12.2018 ÜNİVERSİTE ADAY’ların sınav uygulamasına ve sınav sorularına yönelik itirazlarının alınması.  (ADAY’lar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ÜNİVERSİTE’nin Sınav Hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için ADAY’ların her bir itiraz türü için, Sınav İtiraz Formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. )
19.12.2018 ÜNİVERSİTE ADAY’ların sınav uygulamasına ve sınav sorularına dair itirazların ıslak imzalı çıktılarının mesai bitimine (18.00) kadar Üniversiteye ulaştırılması. (Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.)
26.12.2018 AKADEMİ Sınav sonuçlarının ADAY’lara duyurulması.
26-28.12.2018 ÜNİVERSİTE ADAY’ların sınav sonuçlarına yönelik (maddi hataya dair) itirazlarının alınması. (ADAY’lar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ÜNİVERSİTE’nin Sınav Hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için ADAY’ların her bir itiraz türü, Sınav İtiraz Formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. 
28.12.2018 ÜNİVERSİTE ADAY’ların ıslak imzalı sınav sonuç itiraz (maddi hataya dair) çıktılarının mesai bitimine (18.00) kadar Üniversiteye ulaştırılması. (Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.)
07.01.2019 AKADEMİ İtiraz sonuçlarının ADAY’lara duyurulması.

Yazılı sınav sonrasında yapılacak Fiziki Yeterlik ve Sözlü/Mülakat Sınavları ile ilgili hususlar daha sonra duyurulacaktır.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
    
 SINAV  KAYIT İŞLEMLERİ

•    ADAY’ların sınav giriş belgesine erişebilmesi, sınav sonrasında sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazları için üniversitenin sınav hizmetleri web sayfasında yayınlanan Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Emniyet Mensubu Öğrenci Adayı Yazılı Sınavı İnternet Kayıt Kılavuzu’ndaki adımları izleyerek sınav hizmetleri web sitesine kayıt olmaları ve sınava katılmak istedikleri sınav merkezini seçmeleri gerekmektedir. Sınav takviminde belirtilen tarihlerden sonra, sınav merkezi değişikliği yapılmayacaktır. Sınav başvurusu yapmayan veya başvurusunu zamanında tamamlamayan ADAY’lar sınava alınmayacaktır. 

•    ÜNİVERSİTE tarafından ADAY’ların kimlik bilgileri, sınava girecekleri yer, zaman bilgileri ve sorumlu oldukları sınav konularını içeren “Sınav Giriş Belgeleri” hazırlanacak ve sınav takviminde belirtilen tarihler arasında Sınav Hizmetleri Web Sitesi (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr)  üzerinden ADAY’ların erişimine açılacaktır. 

•    Bu adresten alınan kullanıcı adı ve şifre doğrultusunda ADAY’lar sınav sonrasında sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ANADOLU ÜNİVERSİTE’sinin sınav hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır.

POLİS AMİRLERİ EĞİTİMİ MERKEZİ İLK DERECE AMİRLİK EĞİTİMİ (EMNİYET MENSUBU) ÖĞRENCİ ADAYI YAZILI SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU. Tıklayınız. 
 

    SINAV

•    Sınav, 16 Aralık 2018 Pazar günü saat 14.00’te tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 (onbir) sınav merkezinde gerçekleştirilecektir.

•    ADAY’lar sınava girebilmek için Sınav Giriş Belgesi ile Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi (fotoğraflı, soğuk damgalı ve T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı/Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kimlik kartı, süresi geçerli pasaport, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait mavi kart) ibraz etmek zorundadır. Bunların dışındaki belgeler (sürücü belgesi, mesleki kimlik kartları vb.) sınava giriş için geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilmez. Belge kontrolleri ilgili sınav görevlileri tarafından yapılacak olup, eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır. 

•    ADAY’lar yanlarında ve üzerlerinde; Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçlarla; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını ile sınava alınmayacaktır. 

•    ADAY’lar, sınav binasında bulundukları süre boyunca gerekli tedbirleri kendilerinin alması (emniyet mandalını kapatmak vb.) kaydıyla, sınava resmi silahları ile katılabilirler. Bu silahların neden olabileceği olası kazalar ve bunların sonuçları hususunda tüm sorumluluk ADAY’lara ait olacaktır.

•    Toplam 100 (yüz) adet sınav sorusu ÜNİVERSİTE tarafından güncel mevzuata göre, çoktan seçmeli, 5 (beş) cevap şıklı, 2 (iki) kitapçık türünde ve hesap makinesi kullanılmayacak şekilde hazırlanacaktır. Sınav sorularının dağılımı aşağıdaki konularda ve belirtilen oranlarda olacaktır:
a)    Polis Meslek Mevzuatı (%30)
b)    Ceza Muhakemesi Hukuku (%10)
c)    Ceza Hukuku (%10)
d)    Anayasa Hukuku (%10)
e)    İdare Hukuku (%10)
f)    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10)
g)    İnsan Hakları (%10)
h)    Genel Kültür (%10)

•    Sınav süresi 120 (yüzyirmi) dakika olacaktır. 
•    Sınav soruları ve cevapları hiçbir yerde yayımlanmayacaktır.
•    ADAY’ların sınavda uyması gereken kurallar. 

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

•    Cevap kâğıtlarının ve sınav tutanaklarının değerlendirilmesi ÜNİVERSİTE tarafından yapılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden ADAY’lar değerlendirmeye ve sıralamaya alınmayacaktır. Bu ADAY’ların kimlik bilgileri ve ilgili sınav tutanakları ÜNİVERSİTE tarafından AKADEMİ’ye iletilecektir.
•    Değerlendirme yalnızca doğru cevaplar üzerinden yapılacak, yanlış cevaplar sınav sonucuna etki etmeyecektir. 
•    Yazılı sınavda yüz puan üzerinden en az altmış puan alanlar başarılı sayılacaktır.
•    ADAY’ların sıralaması, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 17. maddesi 3. fıkrası “Yazılı sınav sonucuna göre; belirlenen başarı puanını aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday başarılı sayılır. Puanların eşitliği halinde sınav konularına ilişkin 16. maddenin 2. fıkrasında belirlenen sıraya göre doğru cevabı daha fazla olan aday başarılı sayılır. Eşitliğin yine bozulmaması halinde başarı listesinde son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da başarılı sayılır.” hükümleri çerçevesinde yapılacaktır.
•    Yazılı sınav sonucuna göre; belirlenen başarı puanını aşmak koşuluyla, en yüksek puandan başlamak üzere bu gruba ayrılan PAEM öğrenci kontenjan sayısının on katı kadar aday fiziki yeterlilik ve sözlü/mülakat sınavına çağrılacaktır. 

    SINAV İTİRAZLARI

•    ADAY’lar sınav sorularına, sınav uygulamasına ve sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını  ANADOLU ÜNİVERSİTE’sinin Sınav Hizmetleri web sitesinden çevrimiçi olarak erişilen “Sınav İtiraz Formu” vasıtasıyla yapacaklardır. (https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr)
•    Yapılan itirazların geçerli olabilmesi için, 16 Temmuz 2015 tarihli ve 29418 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 17. Maddesi 2. Fıkrası “PAEM’e her ne sebeple olursa olsun süresinde ulaşmayan itirazlar değerlendirmeye alınmaz.” hükmü uyarınca, ADAY’ların her bir itiraz türü için Sınav İtiraz Formunu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, sınav takviminde belirtilen itiraz süresinin ertesi günü mesai bitimine (Saat:18.00) kadar ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple (postadaki gecikmeler vs.) zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. İtirazlar hakkında ÜNİVERSİTE tarafından yapılacak değerlendirmenin sonucu AKADEMİ’ye iletilecek ve AKADEMİ tarafından ADAY’lara duyurulacaktır.


ADRES: Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Yunus Emre Kampüsü 26470 Tepebaşı/ESKİŞEHİR
SINAV YARDIM MASASI: 0 222 335 05 80 / 2286

Mesai Saatleri : 8:30-12:00    13:30-18:00

Ek-2: Sınav Kuralları 

1.    Sınav süresi 120 dakikadır.
2.    Sınavın ilk 30 dakikası ve son 5 dakikası içerisinde, sınavınızı tamamlasanız bile salondan çıkamazsınız. Herhangi bir nedenle salondan çıktığınız takdirde, tekrar sınava devam etmenize izin verilmeyecektir. 
3.    Yanlış cevaplarınız dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle kitapçıktaki tüm sorular için size doğru gelen seçeneği işaretleyerek cevapsız soru bırakmamanız yararınıza olacaktır. 
4.    Sınav sırasında hesap makinesi kullanılması yasaktır.
5.    Soruları cevaplarken güncel mevzuatı dikkate alınız. 
6.    Sınav binasında bulunduğunuz süre boyunca gerekli tedbirleri almanız (emniyet mandalını kapatmak vb.) kaydıyla, sınava resmi silahınız ile katılabilirsiniz. Bu silahın neden olabileceği olası kazalar ve bunların sonuçları hususunda tüm sorumluluk kendinize aittir.
7.    Sınava girmek için gerekli belgelerinizin tümünü sınav başlamadan önce sıranızın üzerine bırakınız.
8.    Sınav süresince diğer adaylarla ve görevlilerle konuşmak, soru sormak yasaktır. Aynı şekilde görevlilerin de adaylarla yakından ve alçak sesle konuşmaları yasaktır. Gerekli durumlarda görevliler yerinizi değiştirebilir.
9.    Size verilen cevap kâğıdının üzerindeki T.C. Kimlik No, adı, soyadı, bilgilerini kontrol ediniz, ilgili alanları eksiksiz doldurarak imzalayınız. Bu bilgiler size ait değilse, kâğıt üzerinde hiçbir işlem yapmadan görevlileri uyararak size ait cevap kâğıdını isteyiniz. Başkasına ait cevap kâğıdı kullanan adayların sınavları geçersiz sayılır.
10.    Cevap kâğıdı üzerine test grubunu (kitapçık türünü) kodlamayan veya birden fazla grubu kodlayanların sınavları geçersiz sayılır.
11.    Cevap kâğıdınıza yazacağınız her türlü yazı ve yapacağınız işaretlemeler için koyu yazan siyah kurşun kalem kullanmalısınız. Farklı bir kalem (tükenmez, mürekkepli, renkli vb.) kullananların sınavları geçersiz sayılır.
12.    Cevap kâğıdı üzerinde değişiklik yapmak istediğinizde, iz bırakmayan bir silgi kullanınız. Cevap kâğıdınızı buruşturmayınız, katlamayınız ve üzerine gereksiz hiçbir işaret koymayınız.
13.    Cevaplarınızı, cevap kâğıdında ilgili test için ayrılmış olan alana, cevap yerinin dışına taşırmadan işaretleyiniz. Soru kitapçığı üzerinde yapılan işaretlemeler değerlendirmeye alınmayacaktır.
14.    Her sorunun tek bir doğru cevabı vardır. Bir soru için birden çok cevabı işaretlerseniz, o soruyu yanlış cevaplamış sayılacaksınız.
15.    Soru kitapçığınızı aldığınızda sayfalarına hızlıca bakarak hatalı ya da eksik baskı olup olmadığını kontrol ediniz. Hata/eksik olması durumunda kitapçığınızın değiştirilmesi için derhâl sınav görevlilerine başvurunuz. Sınav görevlileri sınavın başladığını belirtmeden kitapçığınızı tekrar açmayınız.
16.    Cevap kâğıdınızda belirtilen kitapçık kodu ile soru kitapçığınızın kodunu karşılaştırınız. Aynı değilse, sınav görevlilerine durumu bildirerek doğru kitapçığın verilmesini talep ediniz.
17.    Soru kitapçığınızdaki ilgili alanlara adı, soyadı, T.C. Kimlik No, sınav salon no, sıra no bilgilerinizi eksiksiz doldurarak imzanızı atınız. Soru kitapçığınızın sayfalarındaki boş yerleri müsvedde amacıyla kullanabilirsiniz.
18.    Aşağıdaki durumlarda sınav görevlileri tarafından Salon Sınav Tutanağı düzenlenerek ilgili adayların sınavları geçersiz sayılır:
a)    Sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uymamak, sınav düzenini bozmak,
b)    “Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanları; pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi vb. araçları; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazlarını yanında bulundurmak,
c)    Sınav sırasında kalem, silgi vb. araç-gereç paylaşımında bulunmak,
d)    Cevapları, cevap kâğıdı dışında bir yere yazmak ve sınav salonundan dışarı çıkarmak,
e)    Sınava girebilmek için gerekli belgeleri eksik olduğu halde sınava katılıp, cevap kâğıdında işaretleme yapmak,
f)    Sınav görevlileri tarafından adayın kimliğinden şüphe duyulması,
g)    Cevap kâğıdını ve/veya soru kitapçığını sınav görevlilerine eksiksiz ve sağlam şekilde teslim etmemek, sınav salonu dışına çıkarmak,
h)    Kopya çekmek, vermek, çekilmesine yardımcı olmak vb. eylemlerde bulunmak,
i)    Kendisi yerine başkasını sınava sokmak.
19.    Sınav bitiminde, cevap kâğıdınızı ve soru kitapçığınızı salon görevlilerine eksiksiz biçimde teslim ediniz. Sınav bittikten sonra gönderilen cevap kâğıtları dikkate alınmayacaktır.

Kamubulteni.com  | Ankara