PA 23. Dönem POMEM Mülakat Sonuçları İçin Geri Sayım Bitiyor

23. Dönem POMEM sözlü mülakat sonuçlarının açıklanması için geri sayımda son günlere girildi. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

PA 23. Dönem POMEM Mülakat Sonuçları İçin Geri Sayım Bitiyor

23. dönem POMEM mülakat sonuçları için geri sayım sona eriyor.

1 Ekim günü başvuruları başlayan ve 14 Ekim tarihinde sona eren ilanda Polis Akademisi Başkanlığı , lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 10 bin polis alımı yaptı. Başvuruların alınmasının ardından spor aşaması Kasım ayında yapıldı. Spordan sonra adaylar Ocak ayının son günlerinde sözlü mülakata alınmaya başladı ve 4 Şubat tarihine kadar sözlü mülakatlar devam etti.

7200 lisans mezunu erkek, 800 lisans mezunu kadın, 1800 ön lisans mezunu erkek, 200 ön lisans mezunu kadın olmak üzere toplamda 10 bin polis alımı için yapılan sözlü mülakatların ardından on binlerce aday sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. 

GERİ SAYIM SONA ERİYOR

Polis Akademisi Kaynaklarından edinilen bilgilere göre 7 Mart günü 10 bin polis adayı POMEM 'lerde eğitime başlayacak. Bu nedenle sözlü mülakat sonuçlarının Şubat 'ın son günlerinde veya Mart ayının ilk günlerinde açıklanması bekleniyor. 

5 AY EĞİTİM

Polis adayları POMEM 'lerde 5 ay eğitim görecek. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından adaylar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis memuru olarak görece başlayacak. 

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK, YENİ POLİS - PÖH - JÖH ALIM İLANLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN