ÖSYM'den YÖKDİL Başvuru Duyurusu

ÖSYM Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada YÖKDİL sınav başvurularının 13 Eylül 2019 günü başlayacağına yer verildi.

ÖSYM'den YÖKDİL Başvuru Duyurusu

YÖKDİL sınav başvuruları başlıyor.

Yabancı Dil Sınavı geçtiğimiz gün yapıldı. YDS 'ye girmeyen , YDS 'ye girip geçerli bir puan alamayan adaylar , YÖKDİL sınavının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu haberimizde YÖKDİL sınav başvuru tarihlerine ve başvuru detaylarına yer verdik.

YÖKDİL Sınavı'na, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim, TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına girecek adaylar katılabiliyor.

YÖKDİL Sınavı nedir?

On binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği 2019 yılı YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile yapılmaktaydı. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmekteydi.

Ancak bu sefer YÖKDİL duyurusu ÖSYM üzerinden yayınlandı. YÖKDİL başvuruları ÖSYM aracılığıyla yapılacak. Sınav da ÖSYM Başkanlığı tarafından koordine edilecek.

YÖK 'ten konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

“Yeni YÖK” olarak, yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz “alana özgü tek yabancı dil sınavı” olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK’ün koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı.

YÖKDİL sınavının sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerine teşekkür ederiz.

2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık “ÖSYM” tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında uygulanmaya devam edecektir.

2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 03 Kasım 2019 tarihinde, “Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce” dillerinde, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında yapılacaktır.

"Akademisyen dostu Yeni YÖK" olarak kurguladığımız YÖKDİL Sınavı yine YÖK'ün koordinesinde ÖSYM tarafından yapılmaya devam edilecek olup, sınav tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM’nin sınav takviminde yer alacaktır.​

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada YÖKDİL sınav başvurularının 13 Eylül 2019 günü başlayacağına yer verildi. Başvurular 23 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 yılı YÖKDİL sınavı  3 Kasım 2019 Pazar günü yapılacak. 

SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

3 Kasım 2019 günü YÖKDİL sınavının yapılmasının ardından 28 Kasım 2019 günü açıklanacak. ÖSYM 'den yapılan açıklama şu şekilde;

Sınav ücreti 2019 yılının ilk sınavında 100 TL 'ydi.

YÖKDİL BAŞVURULARI BAŞLADIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN