ÖSYM'den Duyuru Geldi! 2018 DUS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

ÖSYM'den beklenen duyuru geldi. 2018 DUS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar, sonuç sayfasına sonuc.osym.gov.tr adresinden ÖSYM şifresi ve T.C. kimlik numaralarıyla erişim sağlayabilecek.

ÖSYM'den Duyuru Geldi! 2018 DUS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2018 DUS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2018 DUS Ek Yerleştirme Sonuçlarını Açıkladı. www.osym.gov.tr'den bugün yapılan duyuruda 2018-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ile ilgili ek yerleştirme işlemlerinin tamamlandığı , adayların ek yerleştirme sonuçlarına ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası (https://sonuc.osym.gov.tr) üzerinden T.C. Kimlik numarası ve ÖSYM şifreleriyle erişim sağlayabileceği açıklandı. 2018 DUS Ek Yerleştirme Sonuçlarıyla ilgili yapılan resmi duyuruda '2018-Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2018- DUS) ile ilgili ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 25 Ocak 2019 tarihinde saat 15.20'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. ÖSYM BAŞKANLIĞI' ifadelerinin yer aldığı görüldü.

Dün de 2018 YDUS Sonuçları Açıklanmıştı

ÖSYM'den dün de 2018 YDUS sonuç duyurusu gelmişti. ÖSYM duyurusunda 23 Aralık 2018 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına ilişkin sonuçlara Sonuç sayfası üzerinden erişim sağlanabileceği belirtilirken, bazı sorularla ilgili adli sürecin devam ettiği için değerlendirmenin idari yargı kararının ardından yapılacağı belirtilmiş, 'İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göğüs Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanlarında yer alan bazı sorulara açılan iptal davaları sebebiyle bu alanlarla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.' denilmişti. ÖSYM duyurusunda, '23 Aralık 2018 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınav (2018-YDUS) sonuçları, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 17.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. İç Hastalıkları, Genel Cerrahi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Göğüs Hastalıkları, Anesteziyoloji ve Reanimasyon alanlarında yer alan bazı sorulara açılan iptal davaları sebebiyle bu alanlarla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır.' ifadeleri yer almıştı.

DUS

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun, 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY), Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerin hükümleri çerçevesinde üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayları seçme ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülmektedir. Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonucuna göre uzmanlık eğitimine kabul edilecek adaylar, tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirilmektedir.

YDUS

1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun ve 26 Nisan 2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği (TUEY) (http://tuk.saglik.gov.tr/mevzuat.html) uyarınca, Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde, üniversitelerin tıp fakültelerinde ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yan dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adaylar ile 1219 sayılı Kanunun Ek 14. maddesinin 2. fıkrası hükmünce, bu Kanunun Ek-1 sayılı çizelgesinin 3. sütununda uzmanlık eğitimini kısa süreli olarak yapabilecekleri belirlenen uzmanlar arasından ana dal uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların seçme işlemleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yürütülmektedir. Yarışma esaslarına dayanan Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS), mesleki bilgi üzerine yapılır. Sınavın amacı uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçerek tercihlerine göre mevcut kontenjanlara yerleştirmektir.