MSÜ Tercih Sonuçları Açıklanıyor (MSB Personeltemin Sorgulama Sayfası)

2019 yılı lise mezunu subay astsubay alımında kritik gün geldi. Milli Savunma Üniversitesi subay astsubay alımı tercih sonuçlarını bugün Personeltemin üzerindne yayımlayacak.

MSÜ Tercih Sonuçları Açıklanıyor (MSB Personeltemin Sorgulama Sayfası)

MSÜ tercih sonuçları açıklanıyor.

Milli Savunma Üniversitesi 2019 yılı subay astsubay askeri öğrenci alımı tercih sonuçları bugün açıklanıyor. Yüz binlerce adayın tercih sonucu Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bugün açıklanacak.

MSÜ TARAFINDNA YAPILAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Üniversitesi tarafından daha önce yapılan açıklamada subay astsubay askeri öğrenci alımı süreci hakkında şu ifadelere yer verildi:

Sonuçlar MSB Personeltemin 'den yayımlanacak. 

Kadın-erkek diğer subay astsubay adayları ile bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

SONUÇLAR GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

MSÜ tercih sonuçları gün içinde açıklanacak. Sonuçlar açıklandığı anda bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Harp Okulları için 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT),

Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019 Yılı YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekmektedir.

Harp Okulları için 2019 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2019 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.), hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir. Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. 

Astsubay Meslek Yüksekokulları için ÖSYM Başkanlığınca 15 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan 2019-YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmış (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.) ve MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek 2019-YKS TYT taban puanı almış olmak, (2018 Yılı TYT puanı ile 2019 Yılı TYT sınavına girmeyecek adaylar MSB tarafından TYT puanına bir taban puan konulacağı hususunu göz önünde bulundurmalıdırlar.)

  b) Harp Okulları için ÖSYM Başkanlığınca 15 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan 2019-YKS TYT (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.) ile 16 Haziran 2019 tarihinde yapılacak olan 2019-YKS Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) katılmış, 2019-YKS AYT Sayısal ve Eşit Ağırlık Puan türünden MSÜ'nün teklifi doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığınca belirlenmiş taban puan türünü almış olmak,