MSB Kadın-Erkek Astsubay Alımında KPSS Detayı Netleşti 2018

Milli Savunma Bakanlığı 2018 yılı kadın erkek astsubay alımı için KPSS detayı netleşti. Peki kaç kişi mülakatlara çağrılacak? Mülakatlar nasıl olacak? Detaylar haberimizin devamında.

MSB Kadın-Erkek Astsubay Alımında KPSS Detayı Netleşti 2018

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı astsubay alımı başvuruları geçtiğimiz hafta sona erdi ve ön lisans mezunları için KPSS detayı belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri astsubay alımı başvuruları, KPSS ön lisans sonuçları açıklanmadan önce alındı. Bu nedenle başvuru kılavuzunda 2018 KPSS sonuçlarının geçerli olacağına yer verildi. 

MSB 'den yapılan söz konusu uyarıda şu ifadelere yer verildi:

2017 ve 2018 yılı KPSS’den sadece 2018 yılı KPSS’ye katılmış olanların KPSSP93 puanları başvuru aşamasında görüntülenemeyeceğinden, adayların başvuru işlemleri KPSSP93 puanı olmaksızın yapılacak, ön başvuruyu müteakip 2018 yılı KPSSP93 puanları MSB tarafından temin edilecek, 2016 yılı ve öncesi KPSSP93 puanları dikkate alınmayacaktır.

ÖN LİSANS KPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Ön lisans KPSS sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Çarşamba günü açıklanan sonuçlarla birlikte astsubay alımıda KPSS detayı belli oldu. Buna göre 2018 KPSS 'den 60 ve üzeri alan adayların başvuruları değerlendirmeye alınacak. KPSS sonuçlarına göre 60 'ın altında puan alan adayların astsubaylık başvurusu iptal edilmiştir.

20 KATI ADAY MÜLAKATA ÇAĞRILACAK

KPSS sonuçlarına göre 60 ve üstü alan her aday mülakatlara çağrılmayacak. MSB 'den yapılan duyuruda astsubay alımında her kontenjan için alınacak sayının 20 katı kadar aday seçim aşamalarına çağrılacaktır. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Ön inceleme sonucunda başvurusu kabul edilen adaylar arasından ikinci seçim aşaması faaliyetlerine çağrılacaklar; aday tercihleri, ilgili KPSS puanları, kontenjanlar ve ihtiyaç duyulan aday sayısı dikkate alınarak belirlenecektir. Toplam kontenjanın en fazla 20 katı aday sınavlara çağrılacaktır. En düşük puanlı adayın puanı “Baraj Puanı” olacaktır. Son sırada bulunan aday ile aynı puana sahip diğer adaylara da çağrı yapılacaktır. Başvurusu kabul edilenlerin, seçim aşamaları faaliyetlerinin icra edileceği tarihler ile isim listeleri https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Seçim aşamalarında ulaşım ve kalacak yer ihtiyacının karşılanması sorumluluğu adayların kendisine aittir."

SONUÇLAR VE MÜLAKATLAR

Subay ve Astsubay alımı sonuçları için tarih verilmedi. Aralık ayında açıklanması beklenen sonuçları Kamubulteni.com olarak anbean takip ediyoruz. Açıklama gelir gelmez bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Mülakat detayları için TIKLAYIN

Yeni astsubay alımı tarihleri için yarın özel bir haberimiz olacak. Bildirim alarak haberdar olmak için;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara