MSB 2018 Subay Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasında subay alımı genel kültür sınav sonuçlarının açıklandığına yer verildi. Detaylar haberimizde.

MSB 2018 Subay Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2018 yılı subay alımı genel kültür sınav sonucunun açıklandığına yer verildi.

MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2018 yılı muvazaaf subay alımı genel kültür sınav sonucu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI 2018 YILI DIŞ KAYNAKTAN MUVAZZAF SUBAY TEMİNİ GENEL KÜLTÜR SINAV SONUCU

Sınav sonucunuzu öğrenmek için tıklayın!

KPSS PUANI KAÇA KADAR DÜŞMÜŞTÜ?

MSB tarafından daha önce yapılan açıklamada subay alımı KPSS puan sıralamalarının şu şekilde olduğuna yer verilmişti:

SINIFLAR

  BARAJ PUANI

İKMAL, MALİYE ve PERSONEL

75,24

ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ 

 68,24

BİLGİSAYAR MÜHENDİSİ

73,28

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ  

 66,18

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ 

 71,80

SEÇİM AŞAMALARI NASIL OLACAK?

Seçim Aşamaları;
Birinci Gün     : Evrak Kontrol, Fiziki Değerlendirme, Kişilik Değerlendirme Testi, 
  Fiziki Yeterlilik Testi (Tüm Adaylar için)
İkinci Gün     : Yüzme Sınavları (Beden Eğitimi ve Deniz Piyade tercihi olan adaylar için)
   Üç Boyutlu Görüş Testi (Harita Mühendisi Sınıfı için)
   Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Bando Sınıfı için)
Üçüncü Gün     :  Beden Eğitimi Öğretmenleri için ilave Fiziki Yeterlilik Testi 
 

Tüm adayların sınavlara gelirken Fiziki Yeterlilik Testi için spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.
 

Yüzme testi MSÜ Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresinde yapılacaktır. Adayların yüzme testi için yanlarında mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir. 
 

Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Hava Kuvvetleri Bando ve Merasim Komutanlığı Kirazlıdere/ANKARA adresinde yapılacaktır.
 

Seçim aşaması faaliyetlerinin sonunda, başarılı olan adaylara mülakat sınav tarihleri ayrıca bildirilecektir. Adaylar kendilerine bildirilen tarih ve saatte MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA adresinde mülakat sınavı için hazır bulunacaklardır. 
 

Adaylar sınavlara gelirken Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeler ile birlikte e-devlet şifrelerini de beraberinde getireceklerdir. Başvuru kılavuzuna ulaşmak için tıklayınız.
 

Spor yapmasında sakınca bulunmadığına dair tek hekim raporu getirmeyen adaylar "Fiziki Yeterlilik Testi" ne alınmayacaklardır.
 

Adayların sınavlara gelirken belgelerinin aslı ile birlikte fotokopilerini de getirmeleri gerekmektedir. Ancak getirilen belgelerin asılları teslim edilmeyecek, adayın kendisinde kalacaktır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA