KPSS-ALES-YDS-YKS Sınav Ücretleri Hakkında Açıklama

ÖSYM sınav ücretlerinin düşürülmesi hakkında son dakika açıklaması geldi. KDK tarafından alınan karar ile sınav ücretlerinin düşürülmesi kararı alındığı bildirildi.

KPSS-ALES-YDS-YKS Sınav Ücretleri Hakkında Açıklama

KPSS-ALES-YDS-YKS sınav ücretlerinde indirim tavsiyesi geldi.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada , yüzlerce kişinin , ÖSYM sınav ücretlerini düşürmesi için başvuru yaptığını ve ücretlerde indirim talep edildiği bildirildi. 

KDK ise başvurular sonrası incelemelere başladı. Başlatılan incelemeler tamamlandı ve ÖSYM 'nin sınav ücretlerinin yüksek olduğunu , bu ücretlerde indirim yapılması gerektiği kararına varıldı. 

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan ayrıntılı araştırmalar sonucu tavsiye kararı alındı. Alınan kararda sınavların eğitim hakkının bir parçası olduğuna , sınav ücretlerinin ise yüksek oranda belirlenmesinin ekonomik olarak dezavantaj getirdiğine yer verildi. Gençlerin eğitim haklarının bir uzantısı olan sınavlara daha düşük ücret ödemesi gerektiğinin belirtildiği açıklamada fırsat eşitliğinin anayasal bir hak olduğuna yer verildi. 

ÖSYM: ÜCRETLER SAYESİNDE İŞ VE İŞLEMLER KALİTELİ

KDK tarafından alınan tavsiye kararında, özellikle maddi yetersizlik içindeki vatandaşların başvuru ücretlerinde indirime gidilmesinde kamu yararının bulunduğu belirtildi. KDK, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavların başvuru ücretleri sayesinde iş ve işlemlerini kaliteli yaptığını belirtiği savunması üzerine de, henüz işsiz olan gençler ve öğrencilerin ücretlerinde indirim yapılmasının hakkaniyetli olacağını vurguladı. KDK, ÖSYM'ye ilettiği tavsiye kararında, sınav başvuru ücretlerinin makul bir düzeye çekilmesini, sosyal devlet ilkesinin bir gereği olarak da işsiz gençlere ve öğrencilere başvuru ücretlerinde indirim tanıyacak bir düzenleme yapılmasını talep etti.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA