Kara-Deniz-Hava Uzman Erbaş Alımında KPSS Detayı Netleşti

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımında KPSS şartı vardı. Lise KPSS sonuçları açıklandı ve KPSS detayı açıklık buldu.

Kara-Deniz-Hava Uzman Erbaş Alımında KPSS Detayı Netleşti

Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uzman erbaş alımında KPSS'ler belirlendi.

Geçtiğimiz 25 Eylül günü yayımlanan ilanda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı, en az lise mezunu adaylar arasından uzman erbaş alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilana başvurular Ekim ayının sonuna kadar alındı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar beklenmeye başladı.

KPSS ŞARTI VARDI

Yayımlanan ilanda Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uzman erbaş alımında KPSS şartı olduğuna yer verildi. Kılavuzda KPSS şartı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

OSYM tarafından yapılan KPSSP93, KPSSP94 ve KPSSP3 puan türü sınav sonuçlarına göre halen geçerli notları bulunan adaylar müracaat edebilecektir. KPSS sınavına ilk defa Ekim 2018’de girecek olan adaylar 2018 KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamasında getireceklerdir. (Halen Sözleşmeli Erbaş ve Er olarak görev yapan adaylarda KPSS şartı aranmayacak, yazılı sınava tabi tutulacak, müracaatlarını görev yaptığı Kuvvet Komutanlığına yapacaklardır.

ÖSYM tarafından yapılan KPSSP94 (Lise), KPSSP93 (Ön Lisans/Yüksekokul) ve KPSSP3 (Lisans) puan türü sınav sonuçlarına göre halen geçerli notları bulunan adaylar en son mezuniyet olunan okul türüne göre müracaat edebilecektir. KPSS sonuç belgesi çıktısını sınav aşamasında getireceklerdir. KPSS sınav sonuç notu (geçerli puanı) bulunmayan adaylar başvuru yapamayacaktır, (Halen Sözleşmeli Erbaş ve Er olarak görev yapan adaylarda KPSS şartı aranmayacak, yazılı sınava tabi tutulacak, müracaatlarını görev yaptığı Kuvvet Komutanlığına yapacaklardır

KPSS DETAYI NASIL?

KPSS'ye 2016 'da giren lise mezunlarının bu puan ile başvuru yaptı. Bunun yanı sıra 2016 KPSS'ye giremeyen lise mezunları, 2018 KPSS'den geçerli bir puan aldıysa başvurusu geçerli olacak. Ancak 2016 KPSS'ye girmeyen ve 2018 KPSS'de de girmeyen adayların başvuruları geçersiz olacak. 2018 KPSS'den de geçersiz puan alan adayların başvuruları geçersiz olacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN?

Uzman erbaş alımı sonuçları hala aıklanmadı. Ancak PERTEM'in önümüzdeki haftalarda sonucu açıklaması bekleniyor. Sonuçlar açıklandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN