Kadın PÖH Alımı Başvuru Sonuçları , Spor Mülakatı , Parkur Duyurusu Ne Zaman?

Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu adaylar arasından 500 kadın PÖH alımında başvurular sona erdi. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? PÖH alımı spor aşaması ne zaman? Parkur duyurusu ne zaman gelecek? İşte detaylar.

Kadın PÖH Alımı Başvuru Sonuçları , Spor Mülakatı , Parkur Duyurusu Ne Zaman?

PÖH alımı başvuru sonuçları bekleniyor.

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı polis özel harekat alımında başvurular geçtiğimiz gün sona erdi. Başvuruların sona ermesinin ardından adaylar , ilana kaç kişinin başvuru yaptığını , başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını , spor aşamasının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. 

SEÇİM AŞAMALARI

PÖH olarak yapılacak alımda adaylar Özel Harekat birimlerinde istihdam edilecek.  POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından adaylar ön sağlık aşamasına alınır. Ön sağlık aşamasını geçen adaylar  fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavlarına alınır.

Bu aşamaları başarı ile geçen adaylar özel harekat polisi olarak yetiştirmek üzere eğitime alınır. 

PARKUR

Parkur hakkında Polis Akademisi 'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fiziki yeterlilik sınavında adayların tabi tutulacağı parkur ve talimatı ayrıca Polis Akademisi Başkanlığımızın https://www.pa.edu.tr resmi internet sayfasından duyurulacaktır."

Parkur spor aşamasından 1 hafta 10 gün önce yayınlanır. 

"Adayların Fiziki Yeterlilik Sınavında yanlarında spor hareketlerine uygun kıyafet ve ayakkabı getirmeleri faydalarına olacaktır."

YANLIŞ BEYANDA BULUNANLAR

Yanlış beyanda bulunanlarla ilgili şu uyarı yapıldı:

"Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır."

İLANA KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

PÖH alımına başvuru sayısı açıklanmadı. İlana 100 bin civarında kişinin başvurusu yaptığı belirtiliyor. Diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA KATIL

SPOR AŞAMASI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı 2019 yılı 500 kadın polis özel harekat alımı spor duyurusunun Ekim ayı sonunda gelmesi bekleniyor.

DUYURU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN