Jandarma Uzman Erbaş Alımında Yeni Süreç Başladı 2019

Jandarma Genel Komutanlığı 2019-1 uzman erbaş alımında 3. grup mülakat aşamaları başladı. Peki mülakat aşamaları nedir? 4. grup duyurusu ne zaman gelecek? İşte detaylar ve seçim aşamaları.

Jandarma Uzman Erbaş Alımında Yeni Süreç Başladı 2019

Jandarma uzman erbaş alımında süreç başladı.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda bir duyuru yayınlandı. Yayınlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından yapılan 2019-1 uzman erbaş alımında 3. grup duyurusuna yer verildi. 

1. ve 2. gruptaki adayların mülakat aşamalarının sona ermesinin ardından 3. grup duyurusu yayınlandı. Duyuru sonrası seçim aşamaları başladı. 3. grupta kontenjana giren adaylar Jandarma 'da spor ve sözlü mülakat aşamasına alınmaya başladı. (KPSS'siz başvuran adaylar yazılı sınava tabi tutuldu.)

KPSS 'siz adaylar yazılı sınavı geçetikten sonra diğer adaylarla birlikte ön sağlık ve evrak kontrolü aşamasına geçti.

İşte adayların giderken götürmeleri gereken evraklar.

Ön sağlıktan sonra spor aşamasına geçen adaylar aşağıdaki aşamalara tabi tutuldu.ç

Bu aşamalarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavları için tam not 50 puandır. Fiziki Yeterlilik Sınavı 35 puan, mülakat sınavı 15 puan üzerinden değerlendirilir. Fiziki yeterlilik ve mülakat sınav puanları toplamı 29 ve daha düĢük olan adaylar ile mülakat sınavından 10 puanın altında alan adaylar elenir"

SONRA SÖZLÜ

Bu aşamayı da başarılı şekilde geçen adaylar dahasonra sözlü mülakata alınıyor. Sözlü mülakatı da başarı ile geçen adaylar , sağlık kurulu raporı almak üzere hastaneye sevk ediliyor.

RAPOR SONRASI..

Hastaneden sağlık kurulu raporunu alan ve raporu olumlu olan adaylar bu belgelerini jandarmaya yollayacak ve atamasının yapılmasını bekleyecek.

Rapordan yaklaşık 2-3 ay sonra (Süreç daha da uzayabiliyor) adaylar eğitime alınır. 

4. GRUP NE ZAMAN ?

Jandarma 3. grup seçim aşamalarını Ekim ayında sona erdirecek. Ekim ayında seçim aşamalarının sona ermesinin ardından Kasım ayı sonunda 4. grup duyurusunun gelmesi ve adayların Aralık ayında seçim aşamalarına alınması bekleniyor.

UZMAN ERBAŞ ALIMINI BEKLEYENLER BU SAYFADA

Uzman erbaş alımını bekleyenlerle bilgi alış verişi için >>  TIKLA KATIL

4. grupta kalan tüm adaylar mı çağrılacak yoksa yine kontenjan olacak mı henüz kesinleşmedi. Bilgi geldiğinda haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN