2019 CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları

İnfaz Koruma Memuru alımı hakkında önceki gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'den açıklama geldi. Bakan Gül 'ün açıklaması sonrası ilan sabırsızlıkla beklenmeye başladı. Önümüzdeki günlerde gelecek ilanda binlerce İnfaz Koruma Memuru alımı yapılacak. İKM alımı başvuru şartları haberimizde. İşte İKM alımı detayları.

2019 CTE İnfaz Koruma Memuru Alımı Başvuru Şartları

CTE personel alımı açıklaması önceki gün geldi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül önceki gün beklenen açıklamayı yaptı. Bakan Gül yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı 'na personel alımı için cumhurbaşkanlığı 'ndan onayın çıktığı ve yakın zamanda ilana çıkılacağına yer verildi. 

Bakan Gül yaptığı açıklamada "Yeni personel talebimiz Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı. Adliyelerde, Bakanlık merkez teşkilatında, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 11 bin 78 personel istihdam edeceğiz.Bu kapsamda zabıt katibi, infaz koruma memuru, icra katibi, mübaşir ve destek personel alımı ilanına yıl içerisinde çıkacağız. Teşkilatımıza güç katacak yeni personelimizle adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getireceğiz. Adalet teşkilatımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMA GELDİ-PEKİ İKM ALIMI ŞARTLARI NE OLACAK?

Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasının gelmesinin ardından en çok merak edilen konu, İKM alımında başvuru şartları ne olacak konusu oldu. Kamubulteni.com 'a mesaj atan adaylar, yeni infaz koruma memuru alımında başvuru şartlarının ne olacağını , şartların esnetilip esnetilmeyeceğini sordu. Biz de bu haberimizi kaleme aldık.

İşte İKM alımında başvuru şartları:

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,  
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya  askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,
  • KPSS 'den en az 70 puan almak,
  • Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,  
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, KPSS 'nin yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,
  • Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak ve boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

KPSS VE YAŞ ŞARTI ESNETİLECEK Mİ?

Binlerce aday 70 olan KPSS şartının 60 'a düşürülmesini ve yaş şartının esnetilmesini istiyor. Ancak  bu konuda henüz bir açıklama gelmedi. İlana kısa süre kala açıklama gelmemesi , şartların değişmeyeceği , alımın yukarıdaki şartlarla yapılacağı şeklinde yorumlanıyor.

Aşağıdaki yorum kısmından değişmesini istediğiniz şartları yazabilirsiniz.

Kadın-erkek diğer İKM adayları ile bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN