Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem Kayıt Yenileme ve İlk Kayıt İşlemleri Sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2018 2. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Açık öğretim lise kayıt işlemleri ne zaman başlayıp, ne zaman sona eriyor? sorularının cevabı ve çok daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem Kayıt Yenileme ve İlk Kayıt İşlemleri Sürüyor

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYITLARI SÜRÜYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda 2018 2. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin başladığı öğrencilerin 9 Ocak ile 6 Şubat 2019 tarihleri arasında kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemlerini tamamlaması gerektiği belirtilmişti.

aöl ile ilgili görsel sonucu

Mazeretli İlk Kayıt İşlemleri 6 Şubat'a Kadar Sürecek

MEB resmi internet sitesinden yapılan duyuruda ayrıca İlk kayıt başvurularının 31 Ocak'ta sona ereceği, mazeretli ilk kayıtların ise 6 Şubat'a kadar devam edeceği belirtilirken, kayıt ücretiyle ilgili, 'Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıran öğrenci, sınava girmek istediği her dönem için “Sınav Bedelini” ödemek zorundadır. 2019 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli olarak; 30 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 10 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacak. 10 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği banka hesabına veya makbuz karşılığında teslim edilecektir.) Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılığı üzerinden MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına (Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Bedeli), 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. İlk kayıt Sınav Ücreti harici 10 TL ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir. İlk kayıt için yatırılan Sınav Ücreti ödendiği sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kaydınızın gerçekleşmesini engeller. Bunun için Sınav Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.' ifadelerine yer verilmişti.

Detaylı bilgilendirme için TIKLAYIN.

aöl ile ilgili görsel sonucu

AÖL Kayıt Yenileme

Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme Başvuruları 09 – 31 Ocak 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Açık Öğretim Lisesi 2018 – 2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem Mazeretli Kayıt Yenileme Başvuruları ise 01 – 06 Şubat 2019 tarihlerinde kabul edilecek.

 2. Kayıt Yenileme İşlemini Kimler Yaptıracak?

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır. Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar II. Dönem sınavına katılamaz.

Detaylı Bilgilendirme için TIKLAYINIZ.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA