8-9 Aralık AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı! AÖL 2. Dönem Kayıt Tarihleri Netleşti

Milli Eğitim Bakanlığı'nca uygulanan Açıköğretim Lisesi Sınav sonuçlarına ilişkin beklenen duyuru yayımlandı. AÖL 8-9 Aralık sınav sonuçları nereden öğrenilir, AÖL ikinci dönem ne zaman başlayacak, Açıköğretim Lisesi ikinci dönem sınav tarihleri belli oldu mu? Tüm bu soruların yanıtı ve daha fazlası kamu bülteni haber sitesinde.

8-9 Aralık AÖL Sınav Sonuçları Açıklandı! AÖL 2. Dönem Kayıt Tarihleri Netleşti

Milli Eğitim Bakanlığı 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde uygulanan Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarına AÖL resmi sayfası üzerinden erişim sağlayabilecekler. Açıköğretim Lisesi'nin resmi internet sitesinden sınav sonuçlarıyla ilgili, "Açık Öğretim Liseleri 2018-1 sınav sonuçları açıklanmış olup mezuniyet işlemleri tamamlanmıştır. Açık Öğretim Lisesinden mezun olan öğrencilerimiz halk eğitimi merkezi müdürlüklerinden, Mesleki Açık öğretim lisesi ve Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi mezunu öğrencilerimiz ise bağlı bulunduğu yüz yüze eğitim kurumlarından müracaat ederek Çıkma (Geçici Mezuniyet) Belgelerini alabilirler." denildiği görülürken, sınav sonuçlarına göre diploma kazanmaya hak kazanan adaylar daha sonra duyurular vasıtasıyla bilgilendirilecek.  MEB AÖL sınav sonuçlarına http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden erişim sağlanabiliyor. Açıköğretim Lisesi Sınav Sonuçlarına erişim sağlamak için TIKLAYIN.

Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi kılavuzu içerisinde yer alan bilgilendirmeye göre, öğrenciler aldıkları puana göre itiraz hakkına sahip. Sınav sonuçlarına itirazlar ODSGM üzerijnden yapılıyor. Sınav sonuçlarına itiraz işlemleri için detaylı bilgilendirmeye http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden erişim sağlanabiliyor.  AÖL İkinci Dönem Kayıt işlemleri 9 Ocak 2019 tarihinde başlayacak. 6 Şubat 2019 tarihinde ise AÖL ikinci dönem kayıt işlemlerinde sona gelinecek. Sisteme dair son giriş tarihi 10 Şubat 2019, AÖL ikinci dönem sınavlarının 6-7 Nisan 2019 tarihinde yapılması bekleniyor.

MEB Duyuruları , Açıköğretim Lisesi Sınavları, Ekonomi ve Eğitim dünyasındaki son dakika gelişmelerini yakından takip etmek için Türkiye'nin en büyük memur adayı sitesi kamu bülteninin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

HEMEN KAMU BÜLTENİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLA.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA