7 Bin Bekçi Alımı Yazılı Sınavı 20 Ekim'de

7 bin bekçi alımı için beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan geldi. Yapılan açıklamada yazılı sınav tarihi, konuları, soru sayısı ve diğer detaylara yer verildi.

7 Bin Bekçi Alımı Yazılı Sınavı 20 Ekim'de

Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

7 bin bekçi alımı için başvuru yapan ve sınav tarihlerini bekleyen adayları ilgilendiren açıklama Milli Eğitim Bakanlığı 'ndan geldi. MEB yaptığı son dakika açıklamasında bekçi alımı yazılı sınav tarihlerini açıkladı.

POLİS AKADEMİSİ AÇIKLAMASI

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sayfasında yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı kapsamında 09-23 Temmuz 2018 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylara 20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da “Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı” yapılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

MEB'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLİĞİ YAZILI SINAVI UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı

SINAV HANGİ İLLERDE YAPILACAK

İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum, Batman

SINAV TARİHİ, GÜNÜ, SAATİ

20 Ekim 2018 Cumartesi günü saat 10.00

SINAV GİRİŞ Betwinner BELGESİ AÇIKLAMA TARİHİ

Adaylar sınav giriş belgelerini 11 Ekim 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV UYGULAMASI NASIL OLACAK?

Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavına, 09-23 Temmuz 2018 tarihleri arasında şahsen müracaatları alınan ve ön sağlık kontrollerini başarıyla geçerek yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar alınacaktır.

  • Sınavlarda çoktan seçmeli 5 (beş) seçenekli testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.
  • Kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, kan şekeri ölçüm cihazı ve benzeri) hariç sınava gelirken yanlarında; çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlarla, depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, databank, sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not defteri vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri bulunan adaylar sınav binasına alınmayacaktır,
  • Adaylar sınava gelirken yanlarında iki adet siyah uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş bulunduracaklardır. Ayrıca adaylar sınava şeffaf şişe içinde su getirebileceklerdir
  • Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgelerinden birisi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, T.C. kimlik kartı, geçerlik süresi devam eden pasaport veya sürücü belgesi) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara