6. YÖKDİL Sınav Başvuruları Sona Eriyor

YÖK'ün koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi'nin işbirliğinde uygulanan YÖKDİL sınavı için başvuru işlemlerinde sona gelindi. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖKDİL başvuruları için hatırlatmalarda bulundu.

6. YÖKDİL Sınav Başvuruları Sona Eriyor

6. YÖKDİL Sınav Başvuruları Sona Eriyor 

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) Sınavı aday başvurularında sona geliniyor. Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavıyla ilgili resmi duyuru geçtiğimiz günlerde YÖK resmi internet sayfasından yayımlanmış, Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen YÖKDİL sınavının başvurularının 30 Ocak'ta başlayacağı, 8 Şubat 2019 tarihine kadar süreceği belirtilmişti. YÖKDİL sınav giriş belgeleri 4 Mart 2019 tarihi ile 9 Mart'ta yayımlanacak. 10 Mart 2019 tarihinde uygulanacak sınavın sonuçlarına ilişkin henüz net bir tarih belirlenmiş değil.

ALMANCA, İNGİLİZCE, FRANSIZCA VE ARAPÇA DİLLERİNDE UYGULANACAK

YÖKDİL Sınav soruları Ankara Üniversitesi'nce hazırlanacak, Anadolu Üniversitesi tarafından sınav uygulanacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YÖKDİL Sınavıyla ilgili bugün sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Yekta Saraç, "Altıncı YÖKDİL Sınavı'nın başvuruları, 30 Ocak 2019'da elektronik ortamda http://yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınmaya başlandı. Başvurular, 8 Şubat Cuma saat 18.00'e kadar yapılabilecek." ifadelerini kullanırken, Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Alanlarında, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Arapça dillerinden uygulanacak YÖKDİL sınavına gösterilen ilgiden dolayı memnun olduğunu belirten YÖK Başkanı, "Öğrenci ve akademisyen dostu Yeni YÖK olarak gerçekleştireceğimiz altıncı YÖKDİL Sınavı'nda kıymetli akademisyenlerimize şimdiden başarılar dileriz." ifadelerini kullandı.

YÖKDİL SINAV BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN.

TÜRKİYE'NİN LİDER MEMUR ADAYI SİTESİ KAMU BÜLTENİNİN MOBİL UYGULAMASINI CEP TELEFONUNUZA İNDİREREK, YÖK , ÖSYM, MEB SINAVLARINDAN ANINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA