28 Bin Silahlı-Silahsız Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak (ÖGG Nasıl Olunur, Ücreti Ne Kadar?)

28 bin özle güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Silahlı ve silahsız sertifikası olan adaylar arasından yapılacak personel alımında detaylar, ÖGG olma yolu, sertifika ücreti ve diğer detaylar haberimizde. İşte detaylar.

28 Bin Silahlı-Silahsız Güvenlik Görevlisi Alımı Yapılacak (ÖGG Nasıl Olunur, Ücreti Ne Kadar?)

28 bin güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

İş arayan vatandaşları yakından ilgilendiren açıklama geldi. Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Birliği Derneği Başkanı Levent Güler, bir açıklama yaptı ve 2019 yılında toplamda 25 bin güvenelik görevlisi alımı yapıldığını , 2020 yılında ise 28 bin personel istihdamı sağlanacağını ifade etti. 

Özel güvenlik sektörü hakkında ve işe alınacak personel hedefi hakkında bir açıklama yapan Güler, 60 binden fazla çalışanı temsil ettiklerini söyleyerek özel güvenlik sektörünün ülke genelinde önemli bir yerde olduğunu ifade etti. 

Doğru yönlendirilmesi durumunda özel güvenlik sektöründe istihdam kapasitesinin oldukça fazla olduğunu söyleyen Güler, şu ifadeleri kullandı:

""Cirosal büyüklük olarak bu yılı 12 milyar TL civarında tamamlayacağız muhtemelen, 2020’de 15 milyar TL’leri yakalayacağımızı öngörüyoruz. Sektörde şu anda yaklaşık 300 bin kişi çalışıyor. Bu yıl yaklaşık 25 bin kişilik istihdam yarattık, 2020 yılında yaklaşık 28 bin kişilik daha yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz. O yüzden şartlarımız pek çok sektöre göre iyi olmasına rağmen çalıştıracak eleman bulmakta zorlanıyoruz."

ÇALIŞTIRACAK PERSONEL BULAMIYORUZ

Türkiye 'de işsizliğin yüzde 13 seviyelerinde olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Güler, "Bizim en büyük derdimiz çalıştıracak eleman bulamamak. Resmen çalıştıracak personel bulamıyoruz. Diğer sektörlerde eleman sirkülasyonu maksimum yüzde 20’lerde iken bizim sektörümüzde yüzde 50’lerde. Sembolik ücret farklarına ya da aynı ücrete sektör değiştiren çalışanlarımız var." dedi.

NASIL ÖZEL GÜVENLİK SERTİFİKASI ALINIR?

Güler açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Özel güvenlik çalışanı olmak için özel bir eğitimden ve sınavdan geçmek gerekiyor. Bu süreçin sonucunda ise 'özel güvenlik kimlik kartı' alınıyor. Halen Türkiye’de 1 milyonun üzerinde özel güvenlik kimlik kartına sahip çalışan varken, bunların sadece 300 bini faal olarak güvenlik görevlisi olarak çalışıyor."

ÖGG kimliği almak için aranan şartlar:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

- Silahsız Özel Güvenlik Eğitim için; en az ortaokul mezunu olup 18 yaşını doldurmuş olmak, Silahlı Özel Güvenlik Eğitim için; en az lise mezunu olup 21 yaşını doldurmuş olmak.

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsa bile  Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

- Kamu haklarından yasaklı olmamak. 

Özel Güvenlik Görevlisi olmaya engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü olmamak. 

Adayların aşağıdaki evraklarla birlikte bir ÖGG kursuna gitmesi gerekmektedir:

5 adet vesikalık fotoğraf,

2 adet nüfus cüzdanı fotokopisi,

Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi, 

Silahlı özel güvenlik eğitimi için devlet hastanesinden, silahsız özel güvenlik için özel polikliniklerden “Özel güvenlik görevlisi olur” sağlık raporu.

ÜCRET NE KADAR?

Silahlı: Her ilde kurs fiyatları değişmekle birlikte ortalama fiyatlar 750 TL – 1000 TL arasındadır. Büyük illerde fiyat daha da artmaktadır.

Silahsız: Silahsız güvenlik kurs fiyatları yine ilden ile değişmekle birlikte ortalama 550 TL – 750 TL arasındadır.

Sağlık raporu ücreti, silahlı için 200, silahsız için 30-60 TL arasındadır.

Silahlı için sınav ücreti 80 TL'dir.

Silahsız için sınav ücret 55 TL 'dir.

Kimlik harç ücreti ise 2019 yılında 737 TL 'dir. 2020 yılında bu ücrete zam bekleniyor.

İLANLAR GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN