24. Dönem POMEM Mülakat Süreci Başladı

24. dönem POMEM 3 bin kadın polis alımı için seçim aşamaları bugün başladı. Adaylar ön sağlık ve spor aşamasına giriyor.

24. Dönem POMEM Mülakat Süreci Başladı

24. dönem POMEM sınav aşamaları başladı.

Polis Akademisi Başkanlığı 24. dönem POMEM 3 bin kadın-erkek polis alımı başvurularını geçtiğimiz ay almıştı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar geçtiğimiz hafta açıklandı ve seçim aşaması tarihleri adaylarla paylaşıldı.

BUGÜN BAŞLADI

Güven masalarında çalıştırmak üzere 3 bin kadın polis alımı yapılıyor. Güven masalarında çalıştırmak üzere yapılan polis alımında ön sağlık , evrak teslimi ve spor aşaması bugün başladı. 

Adaylar evrak teslimi yapacak ve ön sağlık aşamasından geçecek. Bu aşamaları geçen adaylar parkura alınacak.

PARKUR

Adayların başarılı sayılabilmeleri için oluşturulan parkuru kadın adayların 50 saniyede tamamlamaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik parkurunu 42 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan kadın adaylar 100 tam puan alırlar. Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda 60 puanın altında alan adaylar yönetmelik gereği başarısız sayılırlar. Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylara “0” sıfır puan verilir. Fiziki yeterlilik sınavı komisyonu başarısız adaylar hakkında “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz”  kararı verir ve başarısız adaylar mülakat sınavına geçemezler.  

PARKURU GEÇENLER SÖZLÜ MÜLAKATA

Parkuru 50 ve üstü saniyede bitiren adaylar için ilk aşamalar sona erecek. Adaylar 24. dönem POMEM sözlü mülakat tarihlerini bekleyecek. 24. dönem POMEM polis alımı için sözlü mülakat duyurusunun Haziran ayında gelmesi bekleniyor. Sözlü mülakat duyurusu gelir gelmez haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Aşağıdaki yorum kısmından mülakat deneyimlerinizi yazabilirsiniz.

ADAYLAR BU SAFYADA

24. dönem POMEM 'e başvuran ve 25. dönem POMEM ilanı bekleyen kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN