2019 MSÜ 2. Seçim Aşamaları-Bor Kilo, Spor Mülakatları

Milli Savunma Üniversitesi 2019 yılı subay astsubay askeri öğrenci alımı ikinci seçim aşamaları detayları haberimizde.

2019 MSÜ 2. Seçim Aşamaları-Bor Kilo, Spor Mülakatları

2019 MSÜ 2. seçim aşamaları ne zaman?

Milli Savunma Üniversitesi 2019 yılı askeri öğrenci alımı için ikinci sınav geçtiğimiz hafta yapıldı. YKS 'nin yapılmasının ardından öğrenciler , lise mezunu subay astsubay alımı seçim aşamalarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı.

Hava Harp Okulu adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün Psikomotor Testi, üçüncü gün mülakat sınavları yapılacak şekilde 3 gün,

Diğer Okulların adayları için birinci gün Evrak Kontrol, Kişilik Değerlendirme Testi, Fiziki Değerlendirme, Fiziki Yeterlilik Testi (FYT), ikinci gün mülakat sınavları ile Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları için) yapılacak şekilde 2 gün sürecektir.

MÜLAKATLARA ÇAĞRILACAK ADAYLAR

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada , ikinci seçim aşamalarına çağrılacak adaylarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"2019-MSÜ sınavına katılan ve TYT/AYT sınavı başvurusu yapan adaylardan birinci tercihi Hava Harp Okulu olanların (birinci tercihler yeterli olmaz ise diğer tercihlere göre) 2019-MSÜ Sayısal Puanı en 22 yüksekten başlayarak oluşturulacak sıralama listesine göre önceden belirlenen kontenjan miktarı kadar aday Hava Harp Okulu adayı olarak belirlenecek, diğer adayların Hava Harp okulu adaylıkları sonlandırılacaktır. Bu adaylar 2’nci seçim aşamalarında diğer adaylardan farklı olarak Psikomotor Testine tabi tutulacaktır. 2’nci seçim aşamaları sonunda başarılı olan adaylardan “Askeri öğrenci olur, Kategori-1 hava aracında uçucu yetiştirilmeye elverişlidir.” raporu alanlar, 2019-MSÜ Sayısal Puanı (100’lük sisteme dönüştürülerek), FYT ve Mülakat notları, MSB’nin belirleyeceği oranlar dahilinde hesaplanarak sıralanır. Bu adaylardan Öğrenci Seçim Uçuşu (ÖSU) kontenjanına girmeye hak kazananlar ÖSU eğitimine başlatılacaktır. Kontenjana giremeyen adayların Hava Harp Okulu adaylığı sonlandırılacak, varsa diğer tercihleri için adaylıkları devam edecektir. ÖSU’yu başarı ile bitiren adaylar HHO kontenjanı dahilinde yerleştirme esaslarına göre sıralamaya tabi tutulacaklardır."

TAKVİM

BOY KİLO

SPOR MÜLAKATI