2019 Milli Savunma Üniversitesi Sınav Sonuç Açıklama Tarihi ve YKS Taban Puanı (MSÜ)

ÖSYM Başkanlığı tarafından 7 Mart günü yapılan Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. İşte MSÜ sınav sonuç açıklama tarihi ve YKS taban puanı.

2019 Milli Savunma Üniversitesi Sınav Sonuç Açıklama Tarihi ve YKS Taban Puanı (MSÜ)

MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta Pazar günü yapılan Milli Savunma Üniversitesi subay ve astsubay askeri öğrenci alımı giriş sınavının sonuçları için geri sayım devam ediyor.

400 bine yakın adayın katılımı ile düzenlenen 2019 MSÜ sınavında adaylar , subay ve astsubay olmak için ter döktü.

ÖNCE SONUÇLAR

Harp okulları ve astsubay meslek yüksek okullarına askeri öğrenci alımı için yapılan yazılı sınav sonrası ilk aşama sonuçların açıklanma aşaması olacak. Sınavda geçerli puan alan adaylar ,daha sonra YKS 'ye girecek. 

26 Nisan 2019 günü MSÜ sınav sonuçları açıklanacak. 

YKS

Sonuçların açıklanmasının ardından diğer süreç YKS sınavı olacak. Astsubay alımı için adaylar TYT 'ye , subay alımına başvuru yapacak adaylar da TYT ve ATY 'ye girecek. 

TABAN PUANI GEÇENLER SEÇİM AŞAMASINA ÇAĞRILACAK

MSÜ sınavında geçerli bir puan alan ve YKS 'de taban puanı aşan adaylar spor ve sözlü sınav aşamalarına çağrılacak.

Harp Okulları için 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.) ile YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT),

 2) Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019 Yılı YKS 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.) girmeleri gerekmektedir. Harp Okulları için 2019 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2019 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen adaylar (2018-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2019-TYT'ye girmeden YKS'nin diğer oturumlarına girebileceklerdir.), hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir. Harp Okullarına (HO) bayan ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır. 

MSÜ SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN