2018 İSG 2. Dönem Başvuruları Yarın Başlıyor

2018 İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı (2018-İSG) 2. Dönem Başvuruları 31 Ekim - 7 Kasım 2018 tarihleri arasında ÖSYM'den yapılacak.

2018 İSG 2. Dönem Başvuruları Yarın Başlıyor

ÖSYM tarafından 2 dönem halinde gerçekleştirilen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı'nın (2018-İSG) 2. dönem başvuruları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

İSG 2. DÖNEM HANGİ ŞEHİRLERDE UYGULANACAK?

İlgili tarihlerde başvuru işlemlerini gerçekleştiremeyen adaylar 21 Kasım 2018 tarihinde açılacak geç başvuru sayfası üzerinden belirtilen sınav ücretini yatırarak geç başvuru yapabilecekler.  İSG 2. Dönem Sınavı 15 Aralık 2018 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van şehirlerinde saat 10.15'te başlayacak, 75 dakika sürecek.

"HER TESTTE 50 SORU"

ÖSYM'nin ilgili sınava dair paylaştığı başvuru kılavuzunda yer alan bilgilere göre sınav salonuna saat 10.00'tan sonra hiç bir aday alınmayacak.  2018 İSG 2. Dönemde adaylara, 5 ayrı sertifika alanında çoktan seçmeli sorulardan oluşan bir test uygulanacak. Her testte 50 sorunun yer alması planlanıyor. Aynı tarih ve saatte 5 sertifika alanında yapılacak sınavlarda soru içerikleri farklı olabilecek, testler içinde ortak sorular da yer alabilecek. 

SERTİFİKA ALANLARI

1) İş Yeri Hekimliği Testi

2) C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi

3) B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi

4) A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Testi

5) Diğer Sağlık Personeli Testi

2018 Yılı İSG Sınav Ücreti

ÖSYM resmi internet sayfasından 1.dönem İSG başvuru kılavuzuyla paylaşılan bilgilere göre 2018 İSG 2. Dönem sınav ücreti 200 TL olacak. Geç başvuru ücreti için belirlenen ücret 300 TL olacak.Sınav ücretleri ÖSYM resmi internet sayfasında yer alan ödemeler kısmından halledilebileceği gibi, anlaşmalı banka atm ve şubelerinden de yapılabilecek.

Polis Alımı, Askeri Personel Alımları, Kamu ve Özel Sektör İş Fırsatlarını Kaçırmamak için Türkiye'nin Lider Memur haberleri sitesi kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirmeyi unutmayın.

Kamu Bülteni Ücretsiz Uygulaması için TIKLAYIN