YSK Yerel Seçim Kesin Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

Yüksek Seçim Kurulu , kesin sonuçları ne zaman açıklayacak? Yerel seçimlerinin kesin sonuçları ne zaman erişime açılacak? İşte detaylar.

YSK Yerel Seçim Kesin Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?

YSK kesin sonuçları ne zaman açıklayacak?

Yüksek Seçim Kurulu , 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kesin sonuçlarını hala açıklamadı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde seçimlere itirazlar edildi ve itiraz sonrası oy sayma işlemi yapıldı ve geçersiz oylar sayılmaya devam ediliyor.

YSK 'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara Otoyolu ile Basın Ekspress yolu, Mahmutbey batı kavşağı ile Yeşilköy havuzlu Kavşağı istikametinde 6 Nisan saat 01.00 ila 6 Nisan saat sabah 10.00'a kadar 9 saat trafiğe kapatılacak. Yavuz Sultan Selim ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Reşadiye Kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 Nisan Cuma günü saat 22.00 ile 6 Nisan Cumartesi günü saat 10.00'a kadar gidiş ve geliş yönünde 12 saat süreyle trafiğe kapatılacak."

''YSK'nın iki görevi var. Bir tanesi yargı görevi ve bir tanesi de seçime ilişkin hazırlıklar ile seçimi yönetme görevi. Seçimin sona ermesinden itibaren yargıya ilişkin YSK'nın görevi başladı. Şu anda yaptığımız da tam bu. YSK olarak 11 yüksek mahkeme üyesi önüne gelen şikayetlerle ilgili toplanıp dosyalarla ilgili karar veriyor.

Biz bu kararı verirken yasal olarak temsilci bulundurma hakkına sahip AK PARTİ CHP MHP HDP ve İYİ Parti temsilcileri de karar verme sürecinde yapmış olduğumuz tüm toplantılarda hazır bulunuyorlar ve kurula kendi görüşlerini bildirmek suretiyle katkı veriyorlar. Kurul bu şekilde önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor. Bu süreç devam ediyor.

Şunu herkes bilmeli ki, yargı süreci içinde hakimler bakmış oldukları davalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazlar. Sizin haber alma özgürlüğünüz var, göreviniz de tam da bu ama benden her bir dosya için haber beklemeyin. Bunu söylemeyeceğim, daha önceki seçimlerde de bunu belirttim.

Yargı sürecinden önce diğer konularda detay bilgi verdiğim halde, yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmayacağım."

KESİN SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

24 Haziran günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin sonuçlar , seçimlerden 10 gün sonra , 4 Temmuz günü açıklanmıştı. 

YSK tarafından yapılan açıklamada kesin sonuçlarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Sandık Sonuçları ve Tutanaklar sayfamız Yüksek Seçim Kurulunca kesin seçim sonuçlarının ilan edilerek Resmî Gazete’de yayımlanmasını takiben hizmete açılacaktır."

İtirazlar bittikten sonra YSK 'nın sonuçları açıklaması bekleniyor.  Kesin sonuçlar geldiğinde bildirimle haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.