YSK'dan Son Dakika Kararı: O Talep Reddedildi

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu 'ndan bir ret kararı daha. AK Parti ile MHP 'nin sandık başkan ile üyelerinin kaçının memur olup kaçının olmadığı itirazına YSK 'dan ret cevabı geldi.

YSK'dan Son Dakika Kararı: O Talep Reddedildi

Son dakika haberi: YSK 'dan bir ret kararı daha.

AK Parti ile MHP 'nin İstanbul seçimleri ile ilgili yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili YSK, bazı ilçe seçim kurullarındna istendiği araştırmaların tamamlanmasının ardından, toplanan tüm sonuçları değerlendirecek ve konuyu nihayete erdirecek. İlçe seçim kurulları, kısıtlı seçmenlerin yanı sıra memur olmayan sandık kurulu başkanı ve üyeleriyle ilgili de araştırmalarını sürdürüyor. i

SEÇİM DÖNEMİNDE BİLGİ SAHİBİ OLMA İMKANI YOK

Söz konusu tartışmaların konusu olan , sandık kurulu başkan ve üyelerinin siyasi partilerle , seçim takvimi içerisinde paylaşılma imkanı yok. Yüksek Seçim Kurulu, kanun gereği sandık kurulu başkan ve üyelerinin listesini siyasi partilerle hem seçimler öncesi hem de seçimler sonrası paylaşmıyor.

YSK'nin bu konuda yapılan başvurular sonucu aldığı örnek kararlar da var.

KARARLARDAN BİRİ 31 MART ÖNCESİ ALINDI

Antalya 'nın Serik İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, sandık başkan ve memur üye listesinin ilçe seçim kurulu partili veya memur üyelerine verilmesi başvurularını değerlendirdi ve bu konuda YSK 'dan görüş yazısı istedi.  Kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucu 27 Mart 'ta  yapılan toplantıda, 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'un, "seçmen kütüğünün saklanması ve ilgililere verilmesi" başlıklı 47. maddesinde atıfta bulunarak, listelerin ilçe seçim kurulu partili veya memur üyelerine verilemeyeceği oy birliğiyle karar aldındı.

SEÇİM SONRASI BİR KARAR DAHA GELDİ

Seçim sonrasında bu konu ile ilgili bir karar daha alındı. AK Parti Haymana İlçe Başkanlığı, ilçe seçim kurulundan "sandık kurulu başkan ve yardımcılarının kaçının memur üye olduğu, üye belirlemede hangi kriterlerin esas alındığı, başkan ve üyeler arasında asker veya belediye personeli olup olmadığı, görevlendirilen kişilerin terör örgütüyle bağlantılarının olup olmadığı" konularında bilgi istedi.

Haymana İlçe seçim kurulu da YSK 'dan görüş yazısı istedi. Gödnerilen yazıda listenin veirlmeyeceği bildirildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA