Maltepe'de Son Durum Ne? Kaç Sandık Kaldı? İşte Son Bilgiler

Son dakika haberi: Maltepe'deki oy sayımı ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. CHP 'sözcüsünün açıklaması ve Maltepe 'de son durum haberimizde.

Maltepe'de Son Durum Ne? Kaç Sandık Kaldı? İşte Son Bilgiler

Maltepe 'de son durum ne?

Yerel seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Kesin olmayan sonuçlar YSK tarafından açıklandı ve seçimlere birçok itiraz yapıldı. İtirazların ardından İstanbul'da oy sayımının sürdüğü tek ilçe olan Maltepe'de oy sayımı sabah saatlerinde yeniden başladı.

12 sandık kurulu yerine 2 sandık kurulu tarafından yapılan sayımlarda , AK Parti ve MHP 'nin yaptığı itirazlar sonrası 400 sandık için yeniden sayım kararı verildi. Şu sıralar sayımı devam eden sandıklar bunlar.  Maltepe'de toplam 1089 sandık bulunuyor.

İTİRAZLAR DÜN DEĞPERLENDİRİLDİ

Maltepe 'de AK Parti ve MHP 'nin yaptığı itirazları önceki gün değerlendiren ilçe seçim kurulu, oy sayımı süresince getirilen ilave kurulların sayımlarının iptaline ve bu oyların yeniden sayılması yönünde karar kıldı.

Gazeteci ve eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son açıklamada , CHP 'nin Yüksek Seçim Kurulu 'na dilekçe vererek, 100 yeni kurul oluşturulmasını talep ettiğini yazdı. Yarkadaş, YSK 'nın saat 10:00 'da başlayan toplantısında CHP'nin itirazını ele alacağını ifade etti.

CHP'nin itiraz dilekçesinde "İlçe Seçim Kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararı hukuken yanlıştır" ifadeleri yer aldı.

CHP SÖZCÜSÜ 'NDEN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında şu ifadeleri kullandı:

'Türkiye yangın yeri ama iktidarın aklında sadece İstanbul var. Seçimlerin üzerinden 15 gün geçti. Bu bize sandıkların yeniden sayımı bitirilmesin diye çok özel bir çaba gösterildiğini ortaya koyuyor. YSK'nın geçmiş kararlarını görmezden gelerek bunlara yol vermesi bugün geldiğimiz noktada ciddi sıkıntı kaynağıdır. İstanbul'da tüm ilçelerde oyların yeniden sayılmasını istediler.

Maltepe'deki sayımın geciktirilmesi için özel bir çaba sarf ediliyor. 1 Nisan sabahı oylar yeniden sayılsın diye ortalığı birbirine katanlar ne oldu da yeniden sayılmasını engelliyorlar? Bunların derdinin oyların sayılması olmadığı buradan çok net gözüküyor. Derdi süreci uzatmak. Bunların derdi sayım değil.

Memur üyeler AK Parti'li ve MHP'li üyelerle birleşmişler 5'e karşı 2 oyla bu kararı almışlar. Memurlar iktidar partileriyle birlikte hareket ediyorlar.

Maltepe'de 400 sandığı bir daha saydıracağım demek işi yokuşa sürmektir. Bu saray ittifakının derdinin oyları saydırmak olmadığını açık şekilde ortaya koymaktadır. İtirazımızı yaptık kurul görüşecek. İktidarın derdi bugüne kadar rantı üzerinden siyaset yapmaya alıştığı İstanbul'u elinden bırakmamak ekonomik krizi unutturmak. Oy namustur dokundurtmayız.''

BİNALİ YILDIRIM BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırım'ın Sütlüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya geleceği öğrenildi. Saat 14.30 'da düzenlenecek basın toplantısında Maltepe sonuçları ve daha sonrakiyol haritası kamuoyu ile paylaşılacak.