İstanbul Seçim Yarışında Son Durum Açıklandı-11 Nisan 2019

İstanbul 'da , tekrar sayım kararı verilen sandıkların yüzde 97 'si açıldı ve seçimde son durum açıklandı. İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı.

İstanbul Seçim Yarışında Son Durum Açıklandı-11 Nisan 2019

iSTANBUL SEÇİMİNDE SON DURUM AÇIKLANDI.

Edinilen son dakika bilgilerine göre İstanbul 'da seçimlerde sadece 1 ilçenin sayımının kaldığı ve bu  ilçede de sayımın tamamlanmasının ardından sonuçların açıklanacağı bildirildi. 

31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden toplamda 11 gün geçti ama hala İstanbul seçim sonuçları tartışması sona ermedi. Art arda gelen itirazlar sonrası sandıklar tekrar açıldı ve oylar yeniden sayıldı.  Edinilen son dakika bilgilerine göre , itirazlar sonrası yeniden sayım kararı verilen sandıkların yüzde 97 'sinde sayım işleminin tamamlandığı ve sadece bir ilçenin kaldığı bildirildi. 

Sandıkların yüzde 97 'lik kısmının sayılmasının ardından Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı 13 bin 992 oldu. 

İl Seçim Kurulu iki aday arasındaki güncel  farkı açıkladı. Son verilere göre Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım 'ın 13.992 farkla önünde yarışı sürdürüyor. 

Yüzde 97 oranında durum tespit edildi ve yüzde 3 'lük kısım hakkında açıklamanın gün içinde yapılması bekleniyor.

OY SAYILARINDA SON DURUM

Son sayımlar da eklendiğinde İmamoğlu ile Yıldırım 'ın aldığı toplam oy sayısı şu şekilde;

Ekrem İmamoğlu; 4 milyon 170 bin 488 oy,

Binali Yıldırım; 4 milyon 156 bin 496 oy

Fark: 13.992 oy

Kamubulteni.com  | Ankara