İstanbul Seçim Sonuçları İçin Yeni Gelişme

Son dakika haberi: İstanbul 'da seçim sonuçları için son dakika gelişmesi. yapılan açıklamada 290 bin geçersiz oyun olduğu bildirildi. Son durum Sonuçlar için YSK beklenecek.

İstanbul Seçim Sonuçları İçin Yeni Gelişme

Son dakika haberi: Türkiye önceki gün gece en uzun seçim sonrasını yaşadı.

Saat 23:15 'i gösterdiğinde sandıkların yüzde 98.78 'i açıldı ve Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkı binlere kadar düştü. Sonrasında ise, alandan veri akışı olmadığı için yayın akışını veremediğini söyledi ve fark bu seviyede durdu. 

Önce, Binali Yıldırım bir açıklama yaptı ve 5 bin oy farkla "kazandığını" söyledi.  Daha sonra da Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu gece boyunca tam 10 kez kameraların karşısına geçti. İmamoğlu, gece yarısı 02:30'da yaptığı açıklamada "29 bin oy farkla önde olduklarını" kamuoyuna duyurdu.

AK PARTİ 'DEN AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, konu ile ilgili  gece yarısı saat 04:17 'de bir açıklama yaptı ve  "Bizim şu andaki yapmış olduğumuz veri girişlerinden sonra İstanbul'da 3 bin 870 oy farkıyla seçimi kazandık" ifadelerini kullandı.

290 BİN GEÇERSİZ OY

gece yarısı 03.00 'te bir açıklama geldi ve geçersiz oy sayısının İstanbul 'da 290 bin olduğuna yer verildi.

KESİN SONUÇLAR İÇİN YSK BEKLENECEK

, İstanbul özelinde kesin sonuç açıklamayacağını göstermektedir. Kesin sonuçlar için YSK beklenecektir.

YSK'nın kesin sonuçları açıklaması sonrasında da her iki parti de "geçersiz oylar" üzerinden itirazda bulunacak ve itirazlar karara bağlandıktan sonra kesin sonuçlar belli olacak gibi görünmektedir.

KESİN SONUÇLAR GELDİĞİNDE HABERİMİZDE OLACAK. HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.