İBB Başkanlığı Seçimi Kesin Sonuçları İçin Kritik Süreç

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi için açıklama geldi. AK Parti , YSK 'ya başvuru yapılacağını ifade etti.

İBB Başkanlığı Seçimi Kesin Sonuçları İçin Kritik Süreç

Olağanüstü itiraz reddedilirse ne olacak?

Öndeki gün AK Parti , İstanbul seçimlerinde tüm oyların yeniden sayılması talebini YSK 'ya iletti. Başvuru YSK tarafından reddedilmişti. 

Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bugün yaptığı açıklamada ise tüm oyların (geçerli ve geçersiz dahil) yüzde 6 'sının sayıldığını sadece geçersiz oyların sayımından 6 bin oyun lehlerine yazıldığını, tüm oyların sayılması talebinin kabul edilmiş olması halinde sonuçların farklı olacağını ifade etmişti.

Bazı ilçelerde ise tüm oylar sayılırken bazılarında sayılmadığını ve bunun da koasa neden olduğuna vurgu yapıldı.

YSK TÜM OYLARIN SAYILMA TALEBİNİ REDDETTİ

AK Parti 'nin tüm oylar yeniden sayılsın talebini değerlendiren YSK, tüm oyların yeniden sayım talebini reddetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, açıklamasında, YSK'nın 51 sandıkta sayım kararı almış olmasının anlamsız olduğunu ve bugün olağanüstü itiraz yoluna başvuracaklarını açıkladı.

SEÇİMİN YENİLENMESİ TALEBİ

AK Parti, gelen son dakika açıklamasında seçimlerin yeniden yapılması için YSK 'ya talepte bulunulacağı ifade edildi. Konu ile ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz açıklama yapmıştı.

İTİRAZ REDDEDİLİRSE SONUÇ KESİNLEŞECEK

Yavuz ayrıca, bir soru üzerine, olağanüstü itiraz taleplerinin de reddedilmesi halinde, YSK'nın kararları kesin olduğu için başkaca bir itiraz imkanının olmadığını, ancak İstanbul seçimlerinin şaibeli olarak kalacağını vurguladı.

Yavuz'un bu açıklamasına göre, olağanüstü itiraz talebinin reddedilmesi halinde, YSK, Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını verecektir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA