CHP Açıkladı: İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım Arasındaki Oy Farkı

SON DAKİKA: CHP Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkına değindi ve son durumu aktardı.

CHP Açıkladı: İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım Arasındaki Oy Farkı

CHP Sözcüsü 'nden oy farkı açıklaması.

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı son dakika açıklamasında , İstanbul seçim sonuçlarında son duruma değindi. 

Öztrak açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sandık başında gözlemcilerin itiraz etmemesine, şerh düşmemesine rağmen iktidar seçimi kaybettiği sandıklarda geçersiz oyların yeniden sayılmasını istemiştir. Bu kör bir itirazdır, hukuki değildir. Bu benim değil, 2014 yılında Mansur Yavaş'la ilgili karar da söylüyor. O zaman bu karar uygulandı, şimdi ne oldu da bu karar uygulanıyor? Sadece 2014'teki karar değiştirilmiyor, duruma göre de karar veriliyor.

Partili görünmeyip de partili olan, sanki atanmış ama partili olan Adalet Bakanının, İçişleri Bakanının elleri oy çuvalları içinde ne aramaktadır. Bu nasıl seçim sürecidir? Yine soruyorum. Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı toplantıya hangi bakanlar katılmıştır? Bu toplantıda bakanlar hangi talimatları almışlardır?

Seçimin ardından AK Partililer "En şaibeli seçim" diye süreci itibarsızlaştırmışlardır. Haziran'da sandıktan çıkamayan iktidar, Kasım ayında seçimi tekrarlatmıştır. Seçimden önce "En güvenilir sistem bizim" diyenler, İmamoğlu ve Yavaş sandıktan çıkınca seçim şaibeli demeleri trajikomiktir. Seçim sandığından bir darbe çıkarmaya çalışan bu kepazeliğe milletimiz kanmayacaktır."

OY FARKI NE KADAR?

Yaptığı son dakika açıklamasında Öztrak, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasındaki oy farkı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da sayım yapılan sandığın yüzde 49'unda sayım işlemi bitmiştir, Binali Yıldırım 4,153,582, İmamoğlu 4,171,501 oy almıştır. Sayın İmamoğlu, 17,919 oy farkıyla öndedir. Biz oyların yeniden sayılmasından korkmuyoruz" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA