Son İstanbul Seçim Anketi Sonucu Açıklandı: İmamoğlu mu Yıldırım mı?

Son dakika haberi: MAK ve Konsensus Araştırma şirketleri , İstanbul için seçim anketi yaptı. 23 Haziran 'da gerçekleşecek İstanbul seçimleri için anket sonuçları açıklandı.

Son İstanbul Seçim Anketi Sonucu Açıklandı: İmamoğlu mu Yıldırım mı?

MAK ve Konsensus' tan 23 Haziran seçim anketi açıklaması.

YSK geçtiğimiz haftalarda İstanbul için kararını verdi ve seçimlerin 23 Haziran 2019 günü yenilenmesi üzerinde karar kıldı. Seçimlerin iptal edilmesi sonrası anket şirketleri harekete geçti ve İStanbul 'da kamuoyu araştırması yapmaya başladı.  Vatandaşların da en çok merak ettiği konuların başında anket sonuçları geliyor. İşte yapılan son 2 İstanbul seçim anketinin sonucu.

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Manşet' adlı programa konuk olan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat,  İstanbul seçimleri ile ilgili yapılan son kamuoyu araştırmasını açıkladı. Buna göre MAK 'ın yaptığı son seçim anketine göre CHP 'nin İBB adayı  Ekrem İmamoğlu 'nun , AK Parti 'nin İBB adayı Binali Yıldırım'dan bir tık önde olduğunu belirtildi.

KONSENSUS 'A GÖRE DURUM BAŞA BAŞ

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı ise yaptığı son dakika açıklamasında Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu 'nun seçim yarışında kafa kafaya gittiğini, iki ismin politikalarının seçimi kazanmada etkili olacağı dile getirdi.

KAZANANI HDP SEÇMENİ BELİRLEYECEK

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı yenilenecek olan İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini iddia etti.

Sarı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır" ifadelerini kullandı.

Diğer haberler için TIKLA

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA