Seçim Sonrası İlk Kapsamlı Anket Yapıldı-Flaş Sonuçlar

Son dakika haberi: Seçim sonrası Ankara 'da ilk kapsamlı anket yapıldı. Yapılan memnuniyet anketinde dikat çekici sonuçlar çıktı. İşte sonuç.

Seçim Sonrası İlk Kapsamlı Anket Yapıldı-Flaş Sonuçlar

Seçimden sonra flaş anket yapıldı.

31 Mart seçimlerinde Millet İttifakının adayı Mansur Yavaş, Cumhur İttifakının adayı Mehmet Özhaseki 'ye 3 puandan fazla fark atmış ve seçimlerden zaferle ayrılmıştı. Seçim sonrası Ankara 'da bir anket yapıldı. 

Yapılan memnuniyet anketinde vatandaşlara farklı başlıklar altında birçok soru soruldu. İDESAM Araştırma Şirketi tarafından yapılan son dakika açıklamasında söz konusu anketin  19 ile 30 Temmuz 2019 tarihleri arasında Ankara merkez ilçeler ve çevrede bulunan 5 ilçede yapıldığına yer verildi. Söz konusu anket yüz yüze görüşme yöntemi ile gerçekleştirildi ve Mansur Yavaş 'ın 5 aylık performansı vatandaşlara soruldu.

3 bin 510’u kadın, 3 bin 493 ’ü erkek olmak üzere toplamda 7003 kişi ile yapılan ankette Ankaralıların yüzde %66,4 'lük bir kısmı Mansur Yavaş 'tan memnun. Memnun olmayanların oranı ise %33,6 seviyesinde.

BUGÜN SEÇİM OLSA..

“Bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa Mansur Yavaş’a oy verir misiniz?” sorusu ankette vatandaşlara soruldu ve bu soruya  katılımcıların %52,2 isi “evet”, %33,8’i “hayır”, %13,9’u ise “kararsızım” cevabını verdi.

YOLSUZLUK İLE MÜCADELEDE DİKKAT ÇEKEN ORAN

Mansur Yavaş’ ın göreve gelmesi sonrası yapılan çalışmalardan Ankaralılar memnun.

Mansur Yavaş’ın yolsuzlukla mücadele ve belediye meclis toplantılarını canlı yayınlaması , ihalelerdeki şeffaflıkla ilgili politikalarına katılımcıların %64,1’i “destekliyorum” şeklinde yanıt verdi.  %22,9’u “kararsızım” derken  %13’ü ise “desteklemiyorum” cevabını verdi.

İhalelerin canlı yayında yapılmasına %71,9 “olumlu”, %19 “fikrim yok”, %9 ise “olumsuz” şeklinde cevap verdi.

ÇAKARLI ARABALAR

Mansur Yavaş 'ın çakarları arabalardan sökmesi sorusuna ise ankete katılanların %73,8’i “olumlu” cevabı verirken, “fikrim yok” diyenlerin oranı %17,9, “olumsuz” diyenlerin oranı ise %8,3 olarak belirlendi.

EN ÖNEMLİ SORUN

Ankara 'nın en önemli sorunu nedir sorusuna ise cevaplar şu şekilde;

  • %15,4’ü ulaşım
  • %14,4’ü altyapı
  • %12,2’si ekonomi
  • %9,7’si trafik
  • %6,3 Suriyeliler

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA