İstanbul Seçimleri İçin 3 Şirketten Anket Sonucu Açıklaması

3 anket şirketinin sahibinden 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada son anket sonuçlarına yer verildi.

İstanbul Seçimleri İçin 3 Şirketten Anket Sonucu Açıklaması

3 şirketten İstanbul açıklaması.

31 Mart 2019 günü yapılan seçimler YSK tarafından iptal edildi ve seçimlerin 23 Haziran günü sadece büyükşehir bazında tekrar yenileneceğine yer verildi.

Seçimlerin yenilenmesi kararının alınmasının ardından anket şirketleri harekete geçti ve halkın nabzını tutmaya başladı.  MAK Başkanı  Mehmet Ali Kulat yaptığı son dakika açıklamasında anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu ve küçük partilerin oylarının büyük çoğunluğunun Ekrem İmamoğlu 'na gideceğin bildirdi. Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz ise seçim sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada Saadet Partisi 'nin kararının Ekrem İmamoğlu 'na avantaj olduğunu ifade etti. 

İtirazlar sonrası yapılan yeniden sayımlar sonrası Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasınadki oy farkı 13 bin oldu. İki isim arasındaki oy farkının az olması, ittifak dışında kalan küçük partilerin oylarının önemini , yenilenecek seçimler öncesi önemli ölçüde arttırdı.

Öte yandan da sandığa gitmeyen kişileri ikna sürecine başlanıldı. Araştırma şirketleri tarafından yapılan açıklamada sandığa gitmeyen seçmenin daha çok AK Parti seçmeni olduğu bildirildi..

Anket şirketleri yaptığı açıklamada , 31 Mart 2019 seçimlerinde sandığa gitmeyen AK Partili seçmenlerin 23 Haziran 'da sandığa gittiğinde Ekrem İmamoğlu 'na oy vereceği bildirildi. 0

Polimetre Araştırma Şirketinin Kurucusu Mehmet Günal Ölçer,  yaptığı açıklamada, yaptırdıkları son  anket sonuçlarında, Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında şu anda 13.000 seviyesindeki oy farkının minimum 500.000 olacağını söyledi.

Sadece sandığa gitmeyen seçmenden değil, 31 Mart 2019 günü oyunu Cumhur ittifakının adayı olan Binali Yıldırım 'a veren , ancak YSK kararını doğru bulmayan ve Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını düşünen AK Parti ile MHP  seçmenlerinden de İmamoğlu'na oy akışının olduğu görülüyor.

İMAMOĞLU 'NUN SAKİN VE MÜTEVAZI GÖRÜNTÜSÜ ETKİ EDİYOR

Polimetre şirketinin sahii Ölçer yaptığı açıklamanın devamında," İmamoğlu'nun seçmen nezdindeki sakin, güven veren ve mütevazı görüntüsünün yanına bir de ysk kararı ile mağduriyet rolünün eklenmesi, 23 haziran seçimlerinde en büyük avantajı olarak duruyor" dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA