Genel Seçim Anket Sonucu: İşte İmamoğlu'nun Oy Oranı

Son dakika: TBMM kulislerinde bir seçim anketi dolaşıyor. Kulislerde dolaşan seçim anketinde , olası bir genel seçimde partilerin alacağı oy oranları bildirildi. İşte anket.

Genel Seçim Anket Sonucu: İşte İmamoğlu'nun Oy Oranı

Bugün genel seçim olursa oy oranları ne olur? İşte son açıklama.

Gazete Duvar’ın, ‘Duvar Arkası’ adlı kısmında yayımlanan haberde, TBMM kulislerinde konuşulan bir ankete yer verildi. Kulislerde konuşulduğu iddia edilen ankete göre bugün Türkiye 'de bir genel seçim olsa partilerin alacağı oy oranlarına yer verildi. 

PARTİLERİN OY ORANI NE OLACAK?

Kulislerde konuşulan söz konusu ankete göre AK Parti 'nin oy oranın yüzde 39, CHP yüzde 27, HDP yüzde 11, İYİ Parti yüzde 10.1, MHP 'nin ise olası bir genel seçimde oy oranının 9.9 olduğu görünüyor.

İKİ PARTİ KURULURSA

Olası iki partinin kurulması durumunda ise Ali Babacan’ın yüzde 8, Ahmet Davutoğlu’nun yüzde 3 civarında oy alacağı tahmin ediliyor.

YENİ PARTİLER KURULURSA DİĞER PARTİLERDEN NE KADAR OY ALIR?

Beklendiği gibi yeni oluşumlara en çok oy 4-5 puanla AK Parti’den geliyor. Ama İYİ Parti, CHP ve MHP’de de 1.5-2 puanlık düşüşler görülüyor. Yeni partilerin etkilemediği parti ise şimdilik HDP. Partilerin kurulup kadrolarının ortaya çıkmasıyla nasıl bir tablonun oluşacağı merak konusu. Ama siyasetin önümüzdeki aylarda yeniden şekilleneceğini bugünden söylemek mümkün.

EKREM İMAMOĞLU TÜRKİYE GENELİNDE NE KADAR OY ALIR?

CHP-İYİ Parti ittifakı, HDP desteği ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin sonuçlarına dair analizler sürerken , en çok merak edilen konu ise Ekrem İmamoğlu 'nun Türkiye genelinde yüzde kaç oranında oy alabileceği konusu oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 54 oyla kazandığı seçim için “Bir Türkiye seçimi” yorumu türkiye gündeminde uzun süre konuşulmuştu. Yapılan çalışmalar da bu yorumu destekliyor. Seçim sonuçlarıyla ilgili bir kamuoyu anketine göre İstanbul seçimi bir Türkiye seçimi olsaydı, yani aynı adaylarla bir Türkiye seçimi yapılmış olsaydı, İmamoğlu’nun alacağı oy yüzde 54 de değil, yüzde 56 olacaktı.

GELİŞMELERDEN ANBE AN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA