Flaş: En Son Anket Sonuçları Açıklandı

Son dakika haberi: 6 anket şirketi bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada son seçim anketinin sonucuna yer verildi.

Flaş: En Son Anket Sonuçları Açıklandı

Flaş seçim anketi açıklaması.

Farklı araştırma şirketleri önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda ORC, Piar, Avrasya, ADA, Potimar ve Saros gibi farklı anket şirketleri önemli değerlendirmelerde bulundu. 

6 ANKETTEN 4 'ÜNDE CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50 'NİN ALTINDA

Bu 6 anket , seçim sonrası yaptığı anketlerdeki sonuçları paylaştı. Bu sonuçlara baktığımızda 4 şirketin anketindne Cumhur ittifakına yüzde 50 'nin altında oy çıktı. Sadece ORC ve Optimar Araştırma şirketleri Cumhur ittifakının oy oranının yüzde 50 'nin üzerinde olduğunu aktardı. 

AK PARTİ 'NİN OYU

Saros  Cumhur İttifakı' nın oyunu yüzde 43 oranında açıklarken, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini sıfır hata ile bilen Avrasya şirketi (AKAM), AK Parti'nin oy oranını yüzde 29,9 olarak belirtti.

ADA: ERDOĞAN 'IN OY ORANI YÜZDE 39.1

Ada Araştırma şirketi tarafından yapılan açıklamada , Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın olası bir yeni seçimde alacağı oyu yüzde 39.1 olarak açıklarken AK Parti 'nin de oy oranı yüzde 37.5 olarak verildi.

TEAM tarafından yayınlanan Haziran ayı verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın itibarı yüzde 41 seviyesinde. Bunun yanı sıra Metropoll araştırmanın sonuçlarına göre Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı 2018 Ağustos ayında yüzde 53,1 iken, 2019 Ağustos ayında yüzde 44 'e geriledi.

MHP 'LİLERİN DESTEĞİNDE AZALMA

Metropoll Araştırma Şirketi tarafından yapılan açıklamada en büyük değişimin Milliyetçi Hareket Partisi 'nde yaşandığına yer verildi.  Bundan bir yıl önce MHP seçmeni Erdoğan 'a 84,1 oranında destek verirken  bu desteğin yüzde 36,3 'e gerilediği bildirildi. 

PİAR  tarafından yapılan açıklamada ise MHP seçmenlerinin bugün 35,9 'unun seçim olsa Erdoğan 'a kesinlikle oy vermezdim  dediği , yüzde 32,1'i "kesinlikle oy verirdim" diyor.

YENİ PARTİLER ANKETLERDE NASIL?

TEAM 'a göre AK Parti seçmeninin yüzde 19,5 'i, Ahmet Davutoğlu bir siyasi parti kursa 'arada kalırdım' diyor.  'Kesinlikle oy verirdim' diyenlerin oranı yüzde 3,2. 'Kesinlikle oy vermezdim' diyenler ise yüzde 48,5. 

MHP'lilerin yüzde 3,9 'u da, Davutoğlu'nun kuracağı partiye 'oy vermeyi düşündüğünü' belirtiyor.

Babacan ve Gül'ün birlikte kuracağı partiye 'kesinlikle oy verirdim' diyen AK Parti'lilerin oranı yüzde 3,2. Böyle bir partiye oy vermeyi düşüneceğini söyleyenlerin oranının MHP'de en yüksek çıktığı görülüyor. Bu oran 6,8 ile Ak Partili seçmenlerden bile daha yüksek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA