6 Şirket Anket Sonucunu Açıkladı-İmamoğlu mu Yıldırım mı?

Seçime kısa süre kala 6 anket şirketi sonuçlarını açıkladı. Peki Ekrem İmamoğlu mu önde yoksa Binali Yıldırım mı önde? İşte son 6 anket sonucu ve seçim yarışında son durum.

6 Şirket Anket Sonucunu Açıkladı-İmamoğlu mu Yıldırım mı?

İstanbul seçimlerine 5 gün kaldı. 

Seçimler için geri sayımda son günlere girilirken en çok merak edilen konu , anket sonuçları oldu. Vatandaşlar , İstanbul 'da Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki seçim yarışından kimin galip ayrılacağını merak ediyor. 

Son olarak bugün Remses anket şirketi bir açıklama yaptı. Remses'in Genel Müdürü Emre Şişmanlar yaptığı son dakika açıklamasında anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. 

Emre Şişmanlar yaptığı açıklamada "CHP’nin 31 Mart öncesi stratejisine dönmüş durumda. Binali Yıldırım, sokaklara zaten çok çıkmıyordu. Mesela şu anda sürekli sokaklarda görüyoruz, genç çocukları yanına alıp ‘bunlar benim kankalarım’ diyor. İmamoğlu’nun kampanyası ister istemez Yıldırım’ı etkilemiş durumda." dedi.

SEÇİM LİSANI DEĞİŞTİ

Emre Şişmanlar'a göre AK Parti'nin yaptığı değişiklik etkili olmuş görünüyor. Yeni söylemle birlikte iki aday arasındaki oy farkı yüzde 3'e kadar indi. Buna karşın 23 Haziran seçimlerine AK Parti seçmeninin katılımı daha düşük olacak görüşünde. 

Şirket yaptığı açıklamada iki adayın oy oranlarına şu şekilde yer verdi:

  • Binali Yıldırım : yüzde 48.53
  • Ekrem İmamoğlu :  yüzde 51.14

ORC: YILDIRIM ÖNDE

ORC araştırma şirketi, 23 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili yaptığı 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında yapılan son ankette AK Parti adayı Binali Yıldırım'ın yüzde 47 ile CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun 0,3 puan önünde olduğubelirtildi.

MAK DANIŞMANLIK ANKET SONUCU

MAK 33 bin kişi ile yaptığı anketin sonucunu şu şekilde açıkladı:

  • Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 42.5
  • Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 44

KONDA ANKET SONUCU

Konda'nın sahibi Bekir Ağırdır 'fark açılacak' diyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

-"31 Mart seçimlerinde her 100 kişiden 17’si sandığa gitmedi, 3’ünün oyları iptal oldu, 39’u Ekrem Bey’e, 39’u Binali Bey’e oyunu verdi. Bizim bütün araştırmalarımıza göre Ekrem Bey alt sınır olarak yine 39’dan başlıyor, Binali Bey’de 10’luk bir kayıp var. Binali Bey’e oy veren her 39 kişinin 10’unun adalet duygusu zedelenmiş durumda. 

SONAR ANKET SONUCU

SONAR anket şirketinden yapılan açıklamada oy oranları şu şekilde verildi:

  • Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 46.7
  • Ekrem İmamoğlu'nun oyu yüzde 52.3

31 MART 'I BİLEN ANKET ŞİRKETİ

ADA Anket şirketi ise sonuçları şu şekilde açıkladı:

"Seçim anketine katılan vatandaşların yüzde 50,64'ü Ekrem İmamoğlu'na oy vereceğini söylerken, Binali Yıldırım'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48,30'da kaldı.

Saadet Partisi'nin oy oranı ise yüzde 0,84'te kaldı."

SEÇİM SONUÇLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN