23 Haziran Oy Verme Saat Kaçta Başlayacak Kaçta Bitecek? Sandıklar Ne Zaman Kapanacak? Sandık Sorgulama

23 Haziran İstanbul seçimlerinde oy kullanma işlemi saat kaçta başlayacak? Oylar saat kaça kadar verilecek? Sandıklar kaçta kapanacak? Oy sayma işlemi ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

23 Haziran Oy Verme Saat Kaçta Başlayacak Kaçta Bitecek? Sandıklar Ne Zaman Kapanacak? Sandık Sorgulama

Oy verme işlemi saat kaçta başlayacak , kaçta bitecek?

23 Haziran Pazar günü 10 milyona yakın İstanbullu seçmen,  Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için sandık başına gidecek. 10 milyona yakın seçmenin vereceği oylarla Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenecek. Peki oy verme işlemi sabah saat kaçta başlayacak? Sandıklar kaçta kapanacak? Oy verme işlemi saat kaçta bitecek? Oy sayma işlemi ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek? İşte detaylar.

SANDIK SORGULAMA

Seçmenler , e devlet kapısı üzerinden hangi sandıkta oy kullanacağını sorgulayabilir. Öte yandan seçmenler , aşağıdaki bağlantı adresinden de sandık sorgulama işlemi yapabilecek.

https://secmen-ist.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgi-istanbul.jsp

OY VERME İŞLEMİ SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK KAÇTA BİTECEK?

Oy verme işlemi saatler sabah 08,00 'ı gösterdiğinde başlayacak. Sandıklar kurulacak ve vatandaşlar oy kullanmaya başlayacak. Saatler 17,00 'ı gösterdiğinde ise oy verme işlemi sona erecek sandıklar kapanacak. 

OY SAYMA İŞLEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Oy sayma işlemi ise sandıkların kapanmasının hemen ardından başlayacak. Sandık başkanı zarfları çıkarıp oyları tek tek sayacak ve tutanağı hazırlayıp YSK 'ya gönderecek. YSK 'nın seçim yasaklarını kaldırması sonrası seçim sonuçları açıklanacak.

SEÇİM SONUÇLARINDAN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN