Tek Hekim Raporu Nedir? Nereden Alınır? (Subay-Astsubay-Uzman Erbaş-Sözleşmeli Er-Polis-PAEM)

Subay, astsubay, uzman erbaş, sözleşmeli er, POMEM, PAEM (polis alımları) alımlarında istenen tek hekim raporu nedir? Tek hekim raporu nasıl alınır? İşte tek hekim raporu hakkında detaylar

Tek Hekim Raporu Nedir? Nereden Alınır? (Subay-Astsubay-Uzman Erbaş-Sözleşmeli Er-Polis-PAEM)

Tek hekim raporu nedir? Nereden alınır?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan askeri personel alımları ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan polis alımlarında, son dönemlerde adaylardan tek hekim raporu istenmektedir. Tek hekim raporunun nereden alınacağını bilmeyen adaylar, raporun nasıl alınacağını, tek hekim raporunun nereden verildiğini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak bu haberimizde tke hekim raporu alma yollarına yer verdik.

ASKERİ ALIMLARDA İSTENİYOR

Milli Savunma  Bakanlığı tarafından yapılan subay, astsubay, uzman erbaş ve sözleşmeli er alımlarında  spor mülakatında adaylardan tek hekim raporu istenmektedir. Tek hekim raporu getirmeyen adaylar spor aşamalarına alınmamaktadır.

POLİS ALIMLARINDA

EGM tarafından yapılan polis alımlarında da adaylardan tek hekim raporu istenmektedir. Yine bu alımlarda da tek hekim raporu getirmeyen adaylar spoa alınmamaktadır.

NEDEN TEK HEKİM RAPORU ALINIYOR?

Tek hekim raporunun alınmasının nedeni, spor aşamasına girecek adayların herhangi bir sağlık sorunu olup olmamasını öğrenmektir. Herhangi birr hastalığı olan adaylar , spor aşamasına alınmaz. 

TEK HEKİM RAPORU NEREDEN ALINIR?

Spor mülakatına girecek adaylardan istenen tek hekim raporu, en rahat şekilde sağlık ocaklarından alınabilir. Bağlı olduğunuz aile hekimliğine gidin ve tek hekim raporunu alın. 

BAZEN SAĞLIK OCAKLARI VERMİYOR

Bazen sağlık ocaklarındaki doktorlar, tek hekim raporu vermemektedir. Ancak çoğu sağlık ocağı tek hekim raporu verir. Sağlık ocaklarından tek hekim raporu alamayan adaylar devlet hastanelerdeki spor hekimliğine başvuru yapabilir.

Kendi aile hekiminizden tek hekim raporu alamadıysanız , diğer sağlık ocaklarına giderek doktorlarla görüşün.

SUBAY-ASTSUBAY-MEMUR-POLİS ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

BAŞVURUSU DEVAM EDEN MEMUR ALIMLARI İÇİN TIKLAYIN