SGK Duyurdu: Devletin Karşıladığı 62 İlaç Artık Ücretli

SGK'dan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, devletin karşıladığı 62 ilacı tekrar geri ödeme listesine dahil ettiğini duyurdu.

SGK Duyurdu: Devletin Karşıladığı 62 İlaç Artık Ücretli

Sosyal Güvenlik Kurumu 'ndan bir son dakika açıklaması geldi.

SGK 'dan yapılan açıklamada, antibakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılmakta olan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan 62 ilacı geri ödeme listesine dahil edildiğine yer verildi.

Konu ile ilgili Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'ndan bir yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, Tıbbi ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu’nda alınan kararlara göre 62 adet ilacı, bedeli ödenecek ilaçlar listesine dahil ettik. Eşdeğer olan bu ilaçlar sayesinde sigortalılarımızın tedavilerinde alternatifler ve erişim kolaylığı sağlamış olduk. Geri ödeme listesine eklediğimiz ilaçlar, antibakteriyel ilaçlar, kalp rahatsızlıklarında kullanılan ilaçlar, vitamin destek grupları, KOAH, HIV, Parkinson, Alzheimer, solunum yolu hastalıkları ve ülser tedavisinde kullanılan ilaçlardan oluşmaktadır. Eklenen ilaçların 58 adedinin daha önce de eşdeğerleri bulunmaktayken, 4 adet ilacın daha önce eşdeğeri bulunmamaktaydı. Yeni liste ile bu 4 ilacın kullanıldığı tedaviler için de alternatifler ve erişim kolaylıkları doğmuştur. Geri ödeme listesine alınan ilaçlardan 58 adedi yerli üretim, 4 adedi ise yabancı üretimdir. 62 adet ilacın, özellikle eşdeğer olanların ilaç listesine girmesiyle, ilaç tercihinde zenginleşme ve erişim kolaylığının yanı sıra yaklaşık 6 Milyon Lira yıllık tasarruf öngörüyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen yurt içi ilaç sayısı 8467’ye ulaştı."

Kamubulteni.com  | Ankara