Şarbonlı Bir Gemi Dolusu Hayvan İddiasına Cevap Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı, şarbonlu bir gemi dolusu hayvanın İstanbul açıklarında bekletildiği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı.

Şarbonlı Bir Gemi Dolusu Hayvan İddiasına Cevap Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığı 'ndan son dakika şarbon açıklaması geldi.

İstanbul Ahırkapı açıklarında şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen bir geminin bekletildiği iddialarına cevap verildi. Bakanlıktan konu ile ilgili yapılan açıklamada, bu iddianın kesinlikle asılsız olduğuna yer verilere, "İstanbul Ahırkapı açıklarında içinde şarbon hastalığı taşıyan büyükbaş hayvanların bulunduğu bir geminin bekletildiği iddia edilmektedir. Bu iddia kesinlikle asılsız ve yalandır" açıklaması yapıldı.

Bazı basın ve yayın organlarında bugün skandal bir haber yayımlandı. Yayımlanan haberde İstanbul açıklarında, şarbonlu hayvanların içinde olduğu bir geminin bekletildiğine yer verildi. Bu haber kısa süre içinde yayıldı. Haberin yayılması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı bir açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Haberlere konu edinilen gemi, daha önce hayvan taşımacılığında kullanılmış olup, 20 Ağustos 2018 tarihinde boşaltılmıştır. Hayvan taşımacılığında kullanılan her araçta olduğu gibi bahse konu olan gemide de koku vakası görülmüştür.

Yayılan koku ve sineklenme gibi rahatsızlıklar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ekipleri tarafından ilaçlama ve temizlik gibi rutin işlemler gerçekleştirilmiştir. Söz konusu gemi bugün sefer talimatının hazırlanmasının ardından Marmara Denizi'ni terk ederek İspanya'ya doğru hareket edecektir.

Olayın tamamı bundan ibaret iken kendilerini hayvan hakları örgütü olarak tanımlayan bazı maksatlı çevreler tarafından sosyal medya ve haber siteleri üzerinden kamuoyu yanlış yönlendirilmekte, gerçeği yansıtmayan kasıtlı bilgiler paylaşılmaktadır.

Bu şekilde vatandaşlarımız paniğe sevk edilmektedir. Bakanlık olarak beklentimiz, halkımızın resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate alması ve toplumu paniğe sevk eden bu kişilere itibar etmemesidir.

Bakanlığımızca bu tür yasal dayanağı olmayan mesnetsiz iddiaların sürdürülmesi halinde bu iddialara yer veren haber siteleri ve sosyal medya hesapları hakkında gerekli adli ve hukuki işlemler başlatılacaktır"

Kamubulteni.com | Ankara