Prof. Dr Osman Müftüoğlu : Günde 4 Türk Kahvesi İçebilirsiniz Ama...

Fox Tv Ekranlarında yayımlanan Çağla ile Yenigün programının konuğu olan Prof Dr. Osman Müftüoğlu, Türk kahvesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr Osman Müftüoğlu : Günde 4 Türk Kahvesi İçebilirsiniz Ama...

Sağlıklı bir insanın günlük 4 fincan Türk kahvesini rahatlıkla içebileceğini söyleyen Müftüoğlu, çeşitli rahatsızlıkları olan insanların (Tansiyon, çarpıntı vb.) bu konuda dikkatli olması gerektiğini belirtti. Türk kahvesinin içinde ortalama 80 ile 120 miligram kafein olduğunu belirten Prof. Dr. Müftüoğlu, günlük 400 mg. üzerine çıkmamaya gayret edilmesi gerektiğini vurguladı.

Müftüoğlu, "Rahatlıkla günde 4 fincan Türk kahvesi içebilirsiniz. 80-120 mg. kafein var ortalama bir Türk kahvesinde. Sağlıklı bir hanımefendinin günlük kafein istihkakı 300-400 mg. civarındadır. Tansiyonunuz varsa dikkat edin, bazı insanlarda uyku kaçırıyor. Öğleden sonra 2'den sonra kahve içmezsiniz işi çözersiniz." dedi.

Müftüoğlu, şu şekilde devam etti: "Bazı insanlarda çarpıntı yapıyor Kafein, böyle bir şeyle karşılaşırsanız dozunu daha dikkatli seçersiniz. Kafein'in faydası var. Biz programa girmek üzereyken, kahve içiyordum 'Seviyor musunuz hocam' diye sordular, 'Seviyorum, sabah mutlaka kahvemi içiyorum' dedim, 'Niye diye sordular? 'Dedim ki iki sebeple bir uyarıcı etkisi var, sizi daha motive ediyor, kahvenin yanındaki pek çok anti oksidanın yanında bir miktar mutluluk hissi veren özel maddeler var. Yani bize daha çok keyif veren bazı maddeler var. Burada dikkat etmemiz gereken şey şu, sonu in ile biten pek çok şey arıza yapmıştır.O yüzden aşırıya kaçmamak her zaman iyidir"